Percheziții la Primăria Iași, la sediile unor firme și persoane fizice, într-un dosar de corupție

L. G. | 12.12.2022

Procurorii DNA Iași fac percheziții la Primăria Iași, la sediile unor firme și persoane fizice, într-un dosar de corupție, anunță instituția, într-un comunicat de luni dimineață.

Pe aceeași temă

Procurorii cercetează autorizarea, vânzarea și intabularea unui imobil:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2020, în legătură cu eliberarea unor documente privind autorizarea construcției, edificarea, tranzacționarea și intabularea unui imobil din municipiul Iași. În cursul zilei de 12 decembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firma”, transmite DNA Iași.

Sesizarea DNA a fost făcută de Primărie

Procurorii DNA au solicitat şi primesc luni de la angajaţii Primăriei Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 - 2020, anunţă municipalitatea, precizând că acţiunea are loc în urma unor plângeri făcute de conducerea primăriei în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism.

„În urma unor plângeri penale făcute de conducerea Primăriei Municipiului Iaşi în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism, în cursul dimineţii de astăzi, 12 decembrie 2022, poliţiştii din cadrul DIrecţiei Naţionale Anticorupţie au venit la sediul municipalităţii pentru a solicita o serie de documente. Procurorii au solicitat şi primesc de la angajaţii Primăriei Municipiului Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 - 2020”, conform unui comunicat al Primăriei Iaşi.

Conform sursei citate, este vorba despre construirea unui imobil în zona Moara de Vânt în baza unei autorizaţii de construire emise în cursul anului 2015, completată printr-o autorizaţie din anul 2019, recepţionat printr-un proces verbal emis în anul 2019 şi care a beneficiat de un certificat de atestare a edificării construcţiei emis în anul 2020. În urma unor verificări ale documentaţiei făcute la începutul acestui an de către Direcţia de Arhitectură şi Urbanism - Serviciul Autorizare Construcţii s-a constatat că autorizaţiile vizau construirea a două locuinţe individuale şi repoziţionarea imobilului, pe când certificatul de atestare a edificării se referă la o locuinţă colectivă.

„Ca urmare, primarul Mihai Chirica a trimis, pe 7 martie 2022, două sesizări cu privire la săvârşirea unor fapte cu potenţial infracţional referitoare la certificatul de atestare a edificării construcţiei menţionat către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi şi, respectiv, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Sesizările trimise instituţiilor statului au fost însoţite de întreaga documentaţie menţionată”, precizează Primăria Iaşi.

Conducerea Primăriei Municipiului Iaşi a făcut şi o solicitare în instanţă pentru anularea autorizaţiilor de construire în cauză.

„Suntem nu doar deschişi să colaborăm, ci chiar noi am sesizat instituţiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toţi angajaţii Primăriei îşi fac treaba conform fişei postului, iar activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiţia va face lumină, astfel încât imaginea şi activitatea municipalităţii să nu aibă de suferit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22