Personalitati venite la protest. Liiceanu a vorbit despre dreptul la libertate

E.b. | 20.01.2018

La mitingul din Piata Universitatii se aflau, printre altii, scriitorii Mircea Cartarescu si Gabriel Liiceanu, dar si europarlamentarul PMP Siegfried Muresan si fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

Pe aceeași temă

 

 

Gabriel Liiceanu a vorbit in punctul zero al protestului despre dreptul la libertate si la democratie, conform ziare.com.

 

La protest si-au anuntat venirea Mihai Sora, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu si Mircea Cartarescu
 

 
 

"Buna dimineata. Astazi, toate drumurile duc la Piata Universitatii. (...) Dragi copii, a iesit Soarele. Sus inimile!", a scris pe Facebook Mihai Sora.

 

La randul sau, Tudor Chirila a postat o imagine si un mesaj, pe contul sau de Facebook: "Asta e o poza din 12 februarie, anul trecut. Asa, motivationala:) Ma bucur ca s-a oprit ploaia ca e mai placut sa fii in strada pe ninsoare:) Sa va imbracati gros:) #20ianuarie #piatauniversitatii"

 

Si scriitorul Mircea Cartarescu a anunta ca va merge la protest "cu sentimentul ca am ramas singuri pe baricade", indemnandu-i sa iasa in strada "pe toti carora cu adevarat le pasa".

 

"Voi merge la protestul de azi cu sentimentul ca am ramas singuri pe baricade. Ca politicienii opozitiei se multumesc cu statutul lor de parlamentari si n-ar vrea sa-si asume guvernarea nici daca le-ar oferi-o cineva. Ca populatia e indiferenta politic si civic, mergand cu cine e la putere si cine le da putinul din care traiesc. Ca o mica parte dintre romani inteleg ce se-ntampla: haos si faradelege pe termen scurt si planul de-a intoarce spatele Europei pe termen lung.

 

Voi iesi azi in strada in primul rand ca sa-mi afirm valorile la care nu voi renunta niciodata: orientarea pro-europeana, statul de drept, independenta justitiei, drepturile omului. Ii indemn sa iasa pe toti cei care cred in aceleasi valori. Pe toti carora cu adevarat le pasa", a scris pe Facebook Mircea Cartarescu.

 

"Pana acum am mai stat acasa, urmarind lucrurile de la distanta. Sambata ies si eu", a anuntat tot pe Facebook Nae Caranfil.

 

 

 

"Deseara, dupa 18:00, Piata Universitatii. Pentru ca, pana la urma, solidaritatea si bunul simt trebuie sa invinga prostia si obrazul gros", a scris pe Facebook  regizorul Tudor Giurgiu.


Din lumea politica

 

De asemenea, la protest vor participa mai multi politicieni ai Opozitiei, printre care deputatii USR Matei Adrian Dobrovie, Cristian Siedler si Cristian Ghinea, europarlamentarul PMP Siegfried Muresan.

 

"Ne avem doar unii pe altii. Sa rezistam. Sa ne organizam. Haideti in strada", a scris pe Facebook fostul ministru al Fondurilor Europene, deputatul USR Cristian Ghinea.

 

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan si-a anuntat participarea la protestul de la Bucuresti, pe pagina sa de Facebook:

 

"Protestele de maine sunt impotriva modificarilor legilor justitiei si impotriva guvernarii PSD. Vi se pare ca aceste pericole au trecut? Nu, dimpotriva! Trebuie iesit la protest! Cand pericolele sunt mai mari, noi trebuie sa fim mai puternici!"

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22