Peter Eckstein-Kovacs: UDMR trebuie să se delimiteze de rasismul afișat de Viktor Orban

L. G. | 26.07.2022

Declarațiile premerului Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tușnad, sunt rasiste, spune la avocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost membru UDMR și o voce critică la adresa actualei conduceri a formațiunii maghiar

Pe aceeași temă

„Ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru mine cel puțin este chestia rasială, ceea ce îmi produce frisoane și cred că nu numai mie, cu rase pure și cu rase impure în Europa (...). E rasism, rasism pur, ceea ce până acum nu a fost exhibat cel puțin de premierul Ungariei”, a declarat la RFI Peter Eckstein-Kovacs, informează Mediafax.

 

Fostul membru UDMR crede că formațiunea ar trebui să spună clar dacă se delimitează sau nu de discursul rasist al lui Viktor Orban.

 

„UDMR-ul s-a cam lipit de FIDESZ și de partidul de guvernământ din Ungaria și aici, cum să zic, iarba nu-i mai place, dar tace (...). Partidele politice și presa trebuie să-i întrebe pe liderii UDMR, până când răspund: vă asimilați aceste valori, vă asimilați acest rasism? Uitați, se vorbește de puritatea rasei și nu a sărit imamul de la Constanța, dar nici cei de la Constantinopol. Au sărit, în schimb, evreii din Ungaria, adică prim-rabinul Ungariei și Federația Comunităților Evreiești din Ungaria sunt pe undeva panicate, zic domnule, asta am trăit-o în al Doilea Război Mondial, când vorbeam de rase superioare, de rase inferioare. Adică UDMR-ul trebuie întrebat până când se delimitează de aceste excese vizibile de pe Lună, cum ar zice domnul prim-ministru Orban”, conchide Eckstein-Kovacs.

 

Viktor Orban a vorbit în week-end la Școala de Vară din localitatea harghiteană Băile Tușnad despre puritatea rasei maghiare și a criticat sprijinul oferit de UE Ucrainei în războiul cu Rusia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22