Petre Roman se declară uluit pentru că se vrea urmărirea lui penală în dosarul Revoluției

Redactia | 02.04.2018

Petre Roman este revoltat că se cere urmărirea sa penală în dosarul Revoluției de către procurorul general Augustin Lazăr, care trebuie aprobată de președintele Klaus Iohannis. El spune că nu înțelege de ce nu sunt anchetați cei care au tras în oameni.

Pe aceeași temă

Petre Roman, despre urmarirea penala in dosarul Revolutiei: Sunt uluit. E absurd, o adevarata manipulare!

 

„Sunt cel puțin uluit de aceasta chestiune. Ce implicare puteam să am eu, cine eram eu ca să dau vreun ordin în acel moment? În fond, ceea ce s-a intamplat in acele zile, ceea ce s-au numit teroristi, dar mai ales ceea ce s-a imtamplat la baricade. Eram, puteam să-mi pierd viața la baricadă. În fond, 39 dintre camarazi au fost uciși. Atunci asupra noastră au tras unități ale Armatei. Ulterior, s-a vorbit din nou despre acest fapt, că au fost unități ale Armatei.

 

În ce fel puteam eu să influențez Armata? N-aveam nicio calitate de nicio natura. E uluitor, e pur și simplu absurd. Adică în ce fel se puteau manipula atâta vreme cât nu aveam nici cea mai mica capacitate de a influența Armata? De ce nu se face nicio referire in aceasta cerere la cei care conduceau, care aveau fraiele Armatei in acel moment? Eu nu inteleg absolut nimic din chestia asta si sunt pur si simplu cu desavarsire revoltat fata de aceasta chestiune", spune fostul premier, citat de Ziare.com

 

Actualul deputat PNL a adaugat ca se intreaba care este scopul formularii unei cereri de urmarire penala pe numele sau.

 

"Eu am devenit prim-ministru pe 27 decembrie, cand lucrurile acestea se incheiasera. Pana atunci in ce fel puteam eu sa intervin? In niciun fel. Ma intreb care este scopul acestei chestiuni? De ce nu se face referire la felul in care și cine au fost cei care au dat ordinele care s-au executat prin tragere impotriva baricadei la Timisoara, ulterior, dupa 22 decembrie? E un lucru pe care n-am cum sa-l vad decat ca o adevarata manipulare. Deci nu inteleg nimic din toata povestea. Eu ma refer la mine si la ceea ce am trait eu", a completat Roman.

 

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, cere presedintelui incuviintarea urmaririi penale fata de Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, in dosarul Revolutiei, in legatura cu savarsirea de infractiuni contra umanitatii.

 

In cerere se precizeaza ca este nevoie de autorizare in cazul lui Petre Roman pentru perioada 22-31 decembrie. Petre Roman a fost membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, din 22 decembrie 1989, numit oficial prim-ministru al Guvernului Romaniei prin Decretul nr. 1 din 26 decembrie 1989

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22