Petre Toba joaca tare: cere el Ministerului Educatiei sa-i verifice teza de doctorat

Silvia Simion | 26.11.2015

Petre Toba a cerut Ministerului Educatiei sa-i fie analizata teza de doctorat, anunta Ministerul Educatiei. Cu cateva ore inainte ca ministrul de interne sa trimita aceasta solicitare, surse oficiale din Ministerul Educatiei declarau ca analizarea lucrarii se va face, oricum, pe 11 decembrie, indiferent daca va fi sau nu o sesizare.

Pe aceeași temă

 

 

"Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a transmis joi, 26 noiembrie, Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNE), solicitarea de a aproba declansarea procedurilor legale privind analizarea masurii in care au fost respectate normele de buna conduita in activitatea de cercetare-dezvoltare cu ocazia elaborarii tezei de doctorat. Conform prevederilor legale, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI), in subordinea careia se afla Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, a cerut Consiliului sa se intruneasca in cel mai scurt timp posibil in vederea demararii procedurilor prevazute in aceste cazuri. Deliberarile CNE vor avea in vedere respectarea cvorumului necesar pentru luarea unei decizii. Procedurile de analiza se vor desfasura in conformitate cu normele legale ce reglementeaza functionarea Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii", informeaza Ministerul Educatiei.

Acest Consiliu National de Etica a analizat și tezele de doctorat ale lui Victor Ponta si Gabriel Oprea, de asemenea acuzate de plagiat, dar au considerat ca nu se confirma acuzatiile aduse, in ciuda verdictelor contrare date de Universitatea din Bucuresti si de profesori din cadrul aceastei institutii.

 

Cvorumul de lucru al CNE este de minimum 8 membri, iar secretarul de stat pe cercetare Tudor Prisecaru a declarat pentru HotNews.ro ca "in momentul de fata sunt 9 membri" in Consiliul National de Etica. Pe site-ul CNE este publicata o componenta veche a acestui Consiliu format in mod normal din 11 persoane, care se ocupa de analiza plagiatelor. "Sedintele la ei sunt planificate lunar si cu mult timp inainte, tocmai pentru ca sa se poata reuni in acel cvorum. Noi ii vom intreba daca nu se pot intruni si mai repede. Urmeaza sa vedem cand se pot intruni", a precizat Prisecaru.

 

Membri ai CNE sunt, in prezent, Virgil Muraru, Constantin Ciutacu, Doru Vladimir Puscasu, Florin Ionescu, Petru Andea, Victor Stoica, Nicolae Burnete, Luca Iamandi si Stefan Grigoras. Consiliul nu mai are presedinte din vara, cand Paul Dobrescu a demisionat. "Eu facusem demersurile pe langa domnul ministru Cimpeanu sa mai numeasca 2 membri, pentru a se poate alege un presedinte. Nu s-a realizat", a adaugat Prisecaru.

 

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat astazi ca "obiectivul de integritate este fundamental. Un obiectiv la care premierul si Guvernul tin foarte mult. Daca va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decat o singura solutie. Vom vedea verdictul si vom avea si solutia".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22