Piedone, pus sub acuzare pentru conflict de interese fiindcă şi-a favorizat copiii

E.b. | 29.09.2016

Cristian Popescu - Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a declarat, joi, că a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, el precizând că a dat şi o declaraţie în faţa procurorilor Parchetului instanţei supreme.

Pe aceeași temă

  

 

"Am fost pus sub urmărire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie şi urmează domnii procurori şi instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a spus Cristian Popescu Piedone, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore, conform News.ro.

 

La Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt audiaţi şi copiii lui Cristian Popescu Piedone, Vlad şi Ana.

 

Dosarul a fost deschis recent, după ce Agenţia Naţională de Integritate a reclamat că Popescu Piedone a fost în conflict de interese, întrucât atunci când a fost primar al Sectorului 4 a semnat şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii pentru trei firme în care asociaţi şi administrator sunt copiii acestuia, iar una dintre societăţi a avut patru contracte cu ADP Sector 4 pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 de metri pătraţi, în realitate ocupând o suprafaţă de aproape şase ori mai mare.

 

Inspectorii de integritate au stabilit că, în perioada 2013 - 2015, Cristian Popescu Piedone, atunci primar al Sectorului 4, a semnat şase acorduri de funcţionare şi douã autorizaţii de funcţionare pentru “God Trust Enterprises SRL”, “Sport Team Kart SRL” şi “Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate şi semnate olograf de către copiii acestuia, asociaţi şi administratori ai firmelor.

 

“Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administratã de cãtre fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonatã Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însã în urma mãsurãtorilor efectuate a rezultat cã aceasta ocupã suprafaţa de 2.234 mp”, potrivit ANI.

 

La începutul lunii iulie, că un raport de audit intern realizat la Direcţia de Administrare Parcuri şi Zone de Agrement a sectorului 4 relevă nereguli în organizarea procedurilor de achiziţie în 2015, când primar era Cristian Popescu Piedone, rezultatul fiind „afectarea fondurilor publice”. Alte nereguli se referă la contracte de închiriere, printre beneficiari fiind şi o firmă a fiului primarului, care iniţial a avut un contract pe cinci ani, reziliat în decembrie 2015, acum având unul pe şase luni‚ derulat din 1 aprilie, conform News.ro.

 

Sport Team Kart SRL, avându-l acţionar pe fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu, a încheiat un contract de închiriere pentru 400 de metri pătraţi în Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, pentru perioada 1 aprilie 2015 - 31 octombrie 2019, taxa fiind de 0,44 lei/mp/zi. A solicitat rezilierea în decembrie, fiind semnat apoi un nou contract, în 11 februarie 2016, pentru perioada aprilie - octombrie 2016, taxa de ocupare fiind de 0,57 lei/mp/zi.

 

În cazul Sport Team Kart SRL, auditorii au constatat că "s-a aplicat eronat valoarea 0,44 lei/mp/zi”.

 

Pentru toate cele 24 de contracte de ocupare a domeniului auditate, raportul a constatat că nu există o procedură privind modul de atribuire a acestora şi că nu există procese-verbale de predare-primire.

 

În cazul achiziţiilor, care au vizat echipamente de fitness, servicii de mentenanţă, reparaţii ale locurilor de joacă, servicii de securitate şi siguranţă în muncă, cele mai multe nereguli au constat în documente justificative ale achiziţiei cu dată ulterioară ofertelor şi în transmiterea invitaţiei de participare către un singur ofertant, fără un studiu prealabil al pieţei.

 

Nereguli au fost constatate şi în ceea ce priveşte furnizarea de bonuri valorice pentru carburanţi şi gestionarea acestora, consumul de carburant nejustificându-se prin kilometri parcurşi.

 

O altă achiziţie se referă la echipamente de fitness în valoare de 66.700 de lei cu TVA, referatul de necesitate fiind întocmit ulterior cererii de ofertă, care a fost transmisă unui singur operator economic.  
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22