Pieleanu, sondaj pentru Tăriceanu: are 40% peste Dragnea la prezidentiale. Începe lupta?

Redactia | 22.03.2018

Un sondaj de opinie realizat în județul Dolj la cererea ALDE arată că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se află la mare distanță de liderul PSD Liviu Dragnea, fiind preferat de 48% din electorat, față de 8% în cazul lui Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

Sondajul a fost realizat in perioada 1-19 martie  pe un esantion de 1000 de persoane, de către Avangrade. Cei intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE si PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor. Rezultatele au fost următoarele: 39% - nu mă interesează; 25% - candidați separați; 22% - candidat unic; 12% - nu pot aprecia; 2% - nu răspund, relatează Gazeta de Sud.

 

Cei care au optat pentru un candidat unic au fost intrebati cine ar trebui sa fie acesta, iar rezultatele arata astfel: Calin Popescu Tariceanu - 48%; Liviu Dragnea - 8%; Gabriela Firea - 2%, altul - 2%; nu stiu/nu raspund - 40%.

 

Pe 9 martie, vicepremierul ALDE Gratiela Gavrilescu a declarat ca cel mai potrivit candidat la alegerile prezidentiale din 2019 este Calin Popescu-Tariceanu, care a demonstrat prin activitatea sa ca poate sa-i reprezinte pe romani. La randul sau, Norica Nicolai a afirmat ca spera ca anul 2019 "sa fie anul primului presedinte liberal autentic, si roman, si liberal".

 

Călin Popescu-Tăriceanu spune că este „prea curând” să spună dacă va candida la prezidențiale în 2019. Subiectul nu s-a discutat, cel puțin oficial, în cadrul coaliției și Tăriceanu spune că rezultatele trebuie privite „cu relevanță relativă”
 

Intrebat daca a discutat cu Liviu Dragnea daca vor merge cu o candidatura comuna la alegerile prezidentiale de anul viitor, Tariceanu a raspuns: "Nu am discutat acest lucru". 

 

Totuși, liderul PSD, Liviu Dragnea, este tot mai deranjat de ambițiile politice al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care dorește să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor “indiferent de formula”, relatează G4Media.ro, citând surse din coaliție. Potrivit acestora, Dragnea ar fi dispus să meargă până la schimbarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului pentru a-i tempera liderului ALDE ambițiile prezidențiale. Atacul la funcția de președinte al Senatului ar fi planificat pentru sesiunea parlamentară din toamnă, urmând că Tăriceanu să fie înlocuit cu Șerban Nicolae.

 

“Dragnea se teme că Tăriceanu ar putea schimbă tabăra și dorește să-l pună la colț”, au mai explicat sursele citate. Un alt motiv de tensiuni între cei doi este diferență tot mai mare din sondajele de opinie. Prăpastia este semnalată chiar de ALDE, care a defilat cu un sondaj de opinie realizat de Avangarde (patronat de Marius Pieleanu).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22