Ping-pong cu ordonantele de majorare a salariilor profesorilor

A.p. | 11.11.2008

Pe aceeași temă

Premierul Tariceanu a abrogat Ordonanta care blocheaza majorarea salariilor profesorilor, exact marti, ziua in care aceasta intra in dezbaterea Curtii Constitutionale. Luni, premierul a majorat cu 28% salariile profesorilor printr-o alta ordonanta, in timp ce Senatul a respins vechea ordonanta de majorare cu 50%. Prinse in mijlocul acestui schimb de ordonante, sindicatele au anuntat ca nu renunta la greva generala, programata pentru data de 18 noiembrie.

Guvernul a adresat Curtii Constitutionale o adresa in care arata ca in sedinta de luni a cabinetului a fost abrogata ordonanta prin care se majorau cu 50% salariile profesorilor. Realitatea TV a relatat ca Executivul sustine ca ordonanta a fost deja publicata in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala, care trebuia sa dezbata marti ordonanta a fost luata prin surprindere de anuntul guvernului, si a decis sa amine pentru miercuri luarea unei hotariri. " Este o situatie inedita, cu care CCR nu s-a mai intilnit", a declarat presedintele Curtii, Ioan Vida in timpul sedintei de marti, informeaza Realitatea TV.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Contitutionala cu privire la Ordonanta Guvernului, sustinind ca aceasta incalca principiul separatiei puterilor in stat.

In momentul de fata, exista trei ordonante, una care mareste cu 50% salariile profesorilor, respinsa, luni, de Senat, alta care mareste salariile profesorilor cu 28%, emisa luni de executiv, si o a treia, care abroga prima ordonanta. Soarta acestora ar putea fi decisa miercuri, cind Curtea Constitutionala va lua o hotarire privind ordonanta de marire a salariilor, si joi, cind Camera Deputatilor va dezbate aceeasi ordonanta.

In mijlocul acestui ping-pong cu ordonantele, sindicatele din invatamint anunta ca nu renunta la greava programata pentru 18 noiembrie.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22