Pleacă Vâlcov, pleacă și pupilele lui: După șefa ANAF zboară și șefa Casei Naționale de Sănătate

Laurentiu Gheorghe | 03.06.2019

Adriana Cotel, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost demisă de premierul Dăncilă, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

Imediat după anunțul demisiei lui Darius Vâlcov, din Guvern au fost anunțate plecările celor mai apropiați colaboratori ai eminenței cenușii a PSD : Mihaela Triculescu, șefa ANAF, și Adriana Cotel, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Anunțurile privind înlocuirile celor două au fost făcute de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, respectiv ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Atribuţiile de preşedinte al Casei Naționale de Sănătate vor fi exercitate temporar de vicepreşedintele Răzvan Teohari Vulcănescu, potrivit unui hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Referitor la fosta șefă a Casei Naționale de Asigurări Naționale, Adriana Cotel nu sunt disponibile multe informații.

Adriana Cotel a condus timp de 4 luni Agenția Națională a Medicamentului (din octombrie 2018), iar la 25 ianuarie a fost numită președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

CV-ul Adrianei Cotel nu a fost public în perioada în care a condus Agenția Medicamentului și în primele luni de la preluarea șefiei Casei de Sănătate.

Potrivit profilului de Linkedin, Adriana Cotel a studiat la "Universitatea din București", fără alte precizări. La capitolul "experiență profesională" figurează doar perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (octombrie 2018 - ianuarie 2019) și cea în care a condus Casa Națională de Asigurări de Sănătate (ianuarie 2019 - prezent), arată HotNews.ro

Tot conform HotNews.ro, Adriana Cotel ar fi lucrat, înainte de a fi numită șefă a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la Alvogen Romania, companie producătoare de medicamente.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este una dintre cele mai "bogate" instituții din România, având unul dintre cele mai mari bugete din țară - 7 miliarde de euro.

Potrivit unei investigații Recorder.ro, Adriana Cotel ar fi parcurs, în doar 3 ani, următoarele etape: licențiată în Psihologie, masterand, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22