Plenul Camerei Deputatilor discuta luni la ora 18 00 cererea DNA de ARESTARE a Elenei UDREA

P.c. | 05.02.2015

Pe aceeași temă

Plenul Camerei Deputatilor va discuta cererea DNA de arestare a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute luni la ora 18:00. Inainte sedintei plenului Comisia Juridica va da un aviz consulatativ in acest caz. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea. Udrea declarase anterior ca a cerut colegilor sa voteze favorabil cererea DNA si ca nu va merge in plen sa isi sustina cauza, relateaza Hotnews.

 

 


Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis miercuri procurorului general cerere de incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute.

 

CITITI SI: Comisia Juridica: Aviz POZITIV pentru URMARIREA PENALA a Elenei UDREA

 

Miercuri seara, DNA a cerut arestarea preventiva a Elenei Udrea si in dosarul Microsoft, unde deja se impusese controlul judiciar.  
 

Potrivit DNA, faptele de care este acuzata Elena Udrea in dosarul Gala Bute au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012. DNA anunta ca extins cercetarile in cazul Elenei Udrea, pentru luare de mita. 
 

CITITI SI: Elena Udrea, vizata de doua cereri de arestare preventiva: Este un asalt impotriva mea. Florian Coldea nu a vrut-o pe Alina Bica la DIICOT. Bica a fost pusa sub ascultare de Kovesi

 

Potrivit referatului DNA, procurorii o acuza pe Udrea de luare de mita pentru ca aceasta ar fi conditionat plata unor lucrari publice catre o companie privata (Termogaz Company S.A.) de sponsorizarea de 3 milioane de lei acordata de acea companie firmei lui Rudel Obreja, organizatorul Galei Bute. Procurorii sustin ca "Udrea Elena avea un interes direct in organizarea galei Bute, urmarind obtinerea unor beneficii electorale prin asocierea imaginii cu cea a sportivului".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22