Plenul Camerei Deputatilor voteaza cererea DNA de urmarire penala a Elenei Udrea

Vlad Toma | 18.10.2016

Plenul Camerei Deputatilor va vota astazi solicitarea DNA de urmarire penala a Elenei Udrea, in noul dosar legat de finantarea campaniei electorale din 2009.

Pe aceeași temă

 

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat luni cererea procurorului general privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea. Avizul a fost acordat cu 14 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri.

 

Udrea este anchetata intr-un dosar privind plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, a anuntat DNA.

 

Procurorii arata ca acest dosar "are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală."

 

In septembire 2016,procurorii au inceput urmarirea penala fata de Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) și Tarhon Victor (la data faptei președintele Consiliului județean Tulcea) pentru luare de mită, precum și față de Udrea Elena Gabriela pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani.

 

DNA cere insa acum inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea intr-un nou dosar, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale.

 

Procurorii arata ca Elena Udrea "i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum și pe Tarhon Victor, președintele Consiliului județean Tulcea (instituție care primea finanțare și de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanților unor societăți comerciale care aveau contracte cu cele două instituții să achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.


Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obțineau fondurile infracționale și prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela.


Totodată, Udrea Elena Gabriela coordona persoanele care au acționat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obținuți pe cale nelegală să ajungă la societățile care prestau servicii legate de campanie."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22