Pleșoianu, lăudat de Sputnik pentru că a cerut suspendarea lui Iohannis înainte de summitul UE

Redactia | 14.12.2018

Liviu Pleșoianu, deputat PSD de București, este lăudat de publicația de casă a Kremlinului pentru că a propus suspendarea președintelui Iohannis înainte de Summitul UE de la Sibiu.

Pe aceeași temă

Liviu Pleșoianu, deputat PSD de București, un abonat al articolelor laudative scrie se Sputnik, publicație de casă a Kremlinului, este de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat exact înainte de Summit-ul UE de la Sibiu, din mai 2019, scrie Digi 24.

Parlamentarul social-democrat se referă la șeful statului cu apelativele „Insul Bizar” și „ipochimenul” și susține că „e profund greșită orice atitudine care are la bază premisa integrității structurale și funcționale a mansardelor sale”.

„Este absolut evident că nu poți avea o colaborare, fie ea și strict instituțională, cu Insul Bizar. În ce îl privește, cred că e profund greșită orice atitudine care are la bază premisa integrității structurale și funcționale a mansardelor sale. Ca atare, singurul lucru pe care l-aș face fără să clipesc în relație cu Insul Bizar ar fi acela de a-l suspenda de exact atâtea ori cât e nevoie pentru ca ipochimenul să nu prindă niciun minut de președinție a Consiliului UE”, scrie deputatul PSD, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta arată și că, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat „exact” înainte de Summitul UE care va avea loc la Sibiu.

„L-aș suspenda fără nicio ezitare exact înainte de Summit-ul de la Sibiu din mai 2019, pe care i-l face cadou Juncker cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale! Nu glumesc. Eu exact asta aș face! Cu Insul Bizar nu ai cum altfel, iar faptul de a nu fi Președintele României exact în timpul Summit-ului de la Sibiu ar fi o absolut necesară măsură de retorsiune față de toate acțiunile delirante ale întâiului Bizar al țării”, scrie Pleșoianu.

Întrebat de jurnaliști, în contextul refuzului președintelui de a semna decretele de revocare din funcție a lui Paul Stănescu și Lucian Șova, dacă ia în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns negativ. „Nu este luat în calcul niciun demers, PSD nu va lua în calcul suspendarea (...). Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare”, a spus Liviu Dragnea.

Primul Summit UE după Brexit va avea loc la Sibiu de Ziua Europei și va reuni 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22