Pleșu: Guvernanții au gîndire de repetenţi, vorbire de semi-analfabeţi şi fire de ticăloşi

Fara Autor | 01.02.2017

Scriitorul si filosoful Andrei Plesu critica in termeni duri guvernul dupa ce a adoptat ordonanta de urgenta prin care isi dezincrimineaza propriul abuz in serviciu

Pe aceeași temă

 

 

 ”Este pentru prima dată cînd membrii unui guvern românesc, în frunte cu prim-ministrul, au gîndire de repetenţi, vorbire de semi-analfabeţi şi fire de ticăloşi”,  scrie Plesu spunind ca nici macar nu e vorba de niste mari ticalosi,  care, ”din pacate fac istorie”, ci de niste ”mici ticalosi, capabili numai de mici  manevre de cartier”.

 

 

 

Plesu atrage atentia  ca PSD a fost  votat doar de 18% din populatie, procent in numele caruia nu se poate  ” guverna autotitar şi nu se poate dansa grotesc pe nervii întregii ţări”.

 

Ca o concluzie, Plesu ii felicita pe cei care au iesit in strada sa protesteze ”suportînd mîrlăniile experţilor în teoria conspiraţiei, ale cîtorva gazetari plătiţi să fie proşti făcînd pe deştepţii şi ale unui bătrîn miliţian care sugerează deschiderea focului ca măsură democratică de restabilire a ordinii”.

 

Citeste textul integral scris de Andrei Plesu pe blogul Adevarul.ro

 

 

Simt nevoia să dau, cetăţeneşte, următoarea declaraţie:

 

1. Din ce am văzut şi auzit pînă acum, este pentru prima dată cînd membrii unui guvern românesc, în frunte cu prim-ministrul, au gîndire de repetenţi, vorbire de semi-analfabeţi şi fire de ticăloşi. Nu mari ticăloşi, pentru că marii ticăloşi fac, din păcate, istorie. La noi e vorba de mici ticăloşi, capabili numai de mici manevre de cartier.

 

2. Scuza, emfatic repetată, a unor alegeri cîştigate zdrobitor e – ca tot restul – o păcăleală: Din numărul total al alegătorilor, s-au pronunţat în favoarea coaliţiei PSD-ALDE 18%. Adică puţin peste trei milioane din 18. Restul nu şi-au exprimat, prin absenţă, decît lehamitea. Oricum, în numele unui procent de 18%, nu se poate guverna autotitar şi nu se poate dansa grotesc pe nervii întregii ţări.

 

 

3. Îi felicit pe cei care au reacţionat prompt, în stradă, suportînd mîrlăniile experţilor în teoria conspiraţiei, ale cîtorva gazetari plătiţi să fie proşti făcînd pe deştepţii şi ale unui bătrîn miliţian care sugerează deschiderea focului ca măsură democratică de restabilire a ordinii.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22