PMP, dispus să-l susțină pe Nicușor Dan la PMB dacă va exista un consens al partidelor de dreapta

Redactia | 26.02.2020

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că partidul său va susţine candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă va exista un consens în acest sens al partidelor de dreapta.

Pe aceeași temă"Am discutat doar cu Nicuşor Dan şi am spus că, dacă va exista un consens pentru a-l susţine toate partidele să fie candidatul unic la Bucureşti, şi PMP va fi alături. Observăm că această nominalizare întârzie. Suntem deja în precampanie, deci în scurt timp va apărarea hotărârea de guvern cu privire la data alegerilor locale şi nu mai putem întârzia. PMP a făcut în repetate rânduri apelul de a găsi un consens de a desemna candidaţi unici acolo unde PSD-ul nu poate fi învins de un singur partid. E şi cazul Bucureştiului", a precizat Tomac după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

În context, el a precizat că PMP va anunţa candidaţii pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare săptămâna viitoare.

"Urmează săptămâna viitoare să luăm decizia în ceea ce priveşte candidatul nostru pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi să anunţăm şi candidaţii la toate sectoarele", a spus Tomac.

El a adăugat că PMP este gata să meargă cu candidaţi proprii peste tot, în condiţiile în care niciun partid nu şi-a manifestat dorinţa, până la această oră, de a crea alianţe locale cu privire la candidaţi unici.

"Pentru că nu a existat niciun fel de consultare politică, tindem să credem că fiecare partid de dreapta vrea să meargă cu propriii candidaţi. PMP va merge şi este pregătit să meargă cu candidaţi peste tot şi regretăm că până la această oră niciun partid nu a dat acest semnal şi dorinţa de a crea alianţe locale cu privire la candidaţi unici în municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţi de consiliu judeţean", a încheiat Tomac.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22