PMP ii face plangere penala lui Tariceanu

T.d. | 09.04.2015

Pe aceeași temă

Partidul Miscarea Populara (PMP) a depus o plangere penala pe numele lui Calin Popescu Tariceanu. Presedintele Senatului este acuzat de abuz in serviciu in cazul votului dat pe cererile DNA de retinere si arestare a senatorului Dan Sova.

Dincolo de faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a respectat art.76 (2) din Constitutie (articolul spune ca “legile organice si hotararile privind regulamentele Camerelor se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”) privind cvorumul necesar in cazul Hotararilor Senatului referitoare la ridicarea imunitatii senatorilor, Calin Popescu Tariceanu nu a cerut conducerii Senatului sa publice in Monitorul Oficial Hotararea prin care a considerat ca nu se poate ridica imunitatea senatului Dan Sova”, transmite PMP, potrivit Evenimentul Zilei.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si a constatat un conflict de natura constitutionala intre autoritati, in cazul Dan Sova. CCR a admis sesizarea CSM pentru ca Senatul nu a redactat si publicat hotararea care atesta rezultatul votului in cazul Sova. Ca urmare a deciziei CCR, Senatul are obligatia de a redacta si de a comunica hotararea si de a o publica in Monitorul Oficial.

PMP il acuza pe Tariceanu ca a incalcat Legea Fundamentala in stat.

Romania nu-si poate permite un presedinte de Senat care incalca Constitutia, lucru constatat de Curtea Constitutionala. Singura iesire, cat de cat onorabila din aceasta situatie, o reprezinta demisia imediata a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu”, mai precizeaza PMP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22