PNL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta hotararii Senatului pe votul dat in cazul Dan Sova

P.c. | 23.04.2015

Pe aceeași temă

Tudor Barbu, viceliderul grupului senatorilor Partidului National Liberal, a anuntat ca PNL a depus astazi o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei legata de hotararea redactata de Senat privind votul dat in cazul Dan Sova, relateaza Hotnews

 

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, a declarat, astazi, ca in cazul in care hotararea publicata de Senat in privinta votului dat in 25 martie in cazul Dan Sova este declarata neconstitutionala, votul trebuie reluat. Hotararea in privinta votului dat in cazul Dan Sova a fost publicata ieri in Monitorul Oficial.

 

CITITI SI: Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale: Daca hotararea Senatului pe votul in cazul Sova este neconstitutionala, votul se reia

 

Curtea Constitutionala a admis, la inceputul lunii aprilie, existenta unui conflict de natura juridica intre Ministerul Public - Parchetul de pe Langa Inalta Curte si Senat, "declansat de refuzul Senatului de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in plen" in cazul cererii privind arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.
 

Ca urmare a deciziei CCR, Senatul a fost obligat sa redacteze hotararea si sa o publice in Monitorul Oficial, lucru care s-a intamplat ieri. 

 

Dan Sova a scapat de arestarea preventiva pe 25 martie, existand 79 voturi "pentru", 67  "contra" si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22