PNL anunță că va da în judecată PSD pentru distribuirea de materiale electorale prin Poșta Română

Laurentiu Gheorghe | 01.04.2019

Ludovic Orban a spus luni că PSD va fi acționat în justiție pentru contractul încheiat cu Poșta Română pentru distribuirea de către poștași a materialelor electorale odată cu achitarea pensiei.

Pe aceeași temă

Liderul PNL i-a acuzat pe social-democrați că transformă Poşta Română „într-o filială a PSD”.

Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poşta Română", a anunţat Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

„Preţul transformării Poştei Române de către Dragnea şi liderul sindicatului din Poşta Română este cuprins în această comunicare în care domnul Brătianu spune că trebuie să încheie acest protocol cu PSD pentru că va fi promovat un act normativ pentru introducerea personalului de distribuire pedestră şi a celui care lucrează permanent de noapte în categoria personalului care lucrează în condiţii speciale. (...) Să transformi această posibilă reglementare în sprijinul angajaţilor din Poşta Română într-o formă de mită pe care o dă PSD, prin intermediul lui Brătianu, către angajaţii Poştei Române, deja frizează penalul. (...) Acest protocol arată, practic, transformarea sindicatului şi a Poştei Române într-o filială a PSD, lucru pe care noi nu putem să-l acceptăm. Azi, mâine şi poimâine factorii poştali sunt obligaţi ca, odată cu distribuirea pensiei, să înmâneze către fiecare pensionar această mizerie ordinară, această fiţuică imundă plină de minciuni gogonate care este dovada cea mai clară că de fapt partidul de guvernământ s-a transformat într-o maşinărie de dezinformare şi de aruncare pe piaţă a unor minciuni inimaginabile despre PNL şi, evident, despre porcăriile pe care le fac ei”, a afirmat liderul PNL, conform Agerpres.

Conducerea Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, sub semnătura lui Matei Brătianu, a apreciat „oportună încheierea unui protocol” cu social-democrații prin care reprezentanții Sindicatului Liber din Posta Română (SLPR) să culeagă din teritoriu informații pentru partidul lui Dragnea.

Orban a dezminţit în acest context afirmaţiile conform PNL vrea sa oprească toate ajutoarele pentru pensionari şi bolnavi de cancer şi alte categorii vulnerabile, dar şi că liberalii s-au opus majorării alocaţiilor pentru copii.

„O asemenea minciună n-a îndrăznit nimeni sa spună despre PNL", a adăugat preşedintele PNL.

****

Deputatul PNL, Gigel Știrbu, a scris luni pe Facebook, că „începând din această dimineață, toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În replică, conducerea Poștei a afirmat că distribuirea la nivel național a materialelor de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare se face în baza unui contract comercial, și a unui serviciu poștal care este oferit tuturor partidelor.

HotNews.ro publică răspunsul transmis de conducerea Poștei Române, în care se precizează că la bază există un contract comercial încheiat cu PSD, oferta fiind deschisă tuturor partidelor care vor sa-și facă campanie electorală:

„Poşta Română este companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, şi nu este instituție publică finanțată din bani publici. Activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare, şi se suține din bugetul propriu.

Poşta Română distribuie materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS. Valoarea contractului este de 925.000 lei care au fost deja virati companiei.

Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlaţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale. Potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care trebuie să-şi asume întreaga răspundere pentru conţinutul de text şi imagine a trimiterii, în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu.

De asemenea, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poșta Română a trimis oferte fiecarui partid, formaţiune și candidaţilor independenţi pentru promovarea serviciilor de distruibuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus și Postcatalog) ataşat, oferta detaliata de marketing care se regaseste si pe site-ul Postei Romane".

Pe site-ul companiei se arată că "în perioada de precampanie, dar și în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 care va începe în curând, Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ oferă fiecărui partid, formațiune politică și candidaților independenți, oportunitatea să-și expună programele electorale. Cu o prezență, practic, în fiecare așezare umană din România, cu acces la peste 8,9 milioane de adrese poștale, serviciile de marketing neadresat sunt un vehicul perfect pentru diseminarea mesajelor dumneavoastră."

Hotnews.ro reamintește că în timpul campaniei prezidențiale din 2014, Poșta Română, condusă atunci de vicepreședintele PSD Diaspora, Alexandru Petrescu (care acum este Ministru al Comunicațiilor), a împărțit bătrânilor care veneau să-și ridice pensia de la ghișeele poștale din București pliante electorale PSD cu mesajul „Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia”.

inchide

Și atunci Poșta a reacționat într-un mod similar, subliniind că distribuirea unor astfel de pliante este un serviciu comercial și că totul se face în baza unor contracte plătite, dar că în privința conținutului de text și a imaginii trimiterii, întreaga răspundere revine beneficiarilor. Compania a mai precizat că pentru campania electorală privind alegerile prezidențiale 2014, a primit solicitări similare - cărora le-a dat deja sau le va da curs- din partea următorilor candidați: Monica Macovei - solicitare la nivelul administrației centrale, dar și la nivel local: Elena Udrea (PMP) și Calin Popescu Tăriceanu (ALDE) - solicitare la nivel local

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22