PNL atacă la Curtea Constituțională comisia Iordache și sesizează Comisia de la Veneția

Dora Vulcan | 27.11.2017

Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, președintele PNL care spune că va ataca la CCR hotărârea de constituire a comisiei speciale condusă de Florin Iordache în care se modifică legile Justiției. De asemenea, va fi sesizată și comisia de al Veneția după refuzul birourilor permanente de a o sesiza.

Pe aceeași temă

 

 

 „Am hotărât atacarea la CCR a hotărârii parlamentare care a constituit comisia specială pentru coduri și legile justiției. Am decis să mandatăm comisia juridică a partidului să pregătească sesizarea Comisiei de la Veneția, ca urmare a faptului că Birourile Permanente reunite au hotărât să respingă soluția PNL ca Parlamentul să sesizeze Comisia de la Veneția privitor la modificările la legile justiției”, a spus Ludovic Orban, citat de Digi 24.ro.

 

Ludovic Orban a mai spus că liberalii vor convocarea ministrului de Interne, după incidentele de la protestele de duminică.

 

Și Uniunea Salvați România a anunțat săptămâna trecută că a depus o sesizare de neconstituționalitate cu privire la Hotărârea de înființare a Comisiei speciale pentru legile justiției.

 

Comisia specială condusă de Florin Iordache, fost ministru al Justiției ce a girat OUG 13 în ianuarie 2017, a adoptat mai multe amendamente controversate la legile justiției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22