PNL ataca la CCR abilitarea guvernului de a emite ordonante in vacanta. Dragnea: iresponsabili!

Dora Vulcan | 05.01.2017

Liberalii vor ataca la Curtea Constitutionala legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare daca actul normativ va rămâne în forma adoptată joi de Comisia juridică, a anunțat joi liderul interimar al PNL Raluca Turcan.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Am constatat că legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare este cu serioase aspecte neconstituționale, nu bănuim Guvernul de necunoaștere a Constituției și a legii, ci mai degrabă de interese ascunse, lucrul acesta nu-l spune PNL, ci îl spune Consiliul Legislativ care a arătat, punct cu punct, aspectele în care această lege este neconstituțională. Ca urmare PNL va contesta la CCR legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe, dacă această lege va rămâne așa cum a trecut de Comisia juridică", a declarat Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului.

 

Senatul, aflat în sesiune extraordinară, a adoptat joi proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple pe durata vacanței parlamentare în domenii care nu fac obiectul legilor organice. Proiectul de lege intră în dezbaterea Camerei Deputaților.

 

 

Dragnea: atitudine iresponsabila!

 

 

Președintele PSD Liviu Dragnea i-a acuzat joi pe liberali de atitudine 'iresponsabilă', după anuntul facut de Rauca Turcan:

 

 

"De aseară, Guvernul s-a apucat de treabă și nu mai avem timp să răspundem sau să intrăm în jocul lor, care este un joc iresponsabil, din păcate, și care intenționează să blocheze activitatea Guvernului. Dacă va fi nevoie, dacă Guvernul va avea nevoie ca săptămâna viitoare să adopte niște ordonanțe urgente necesare pentru români, vom convoca din nou o sesiune extraordinară. (...) Ăsta e stilul lor de a face politică, nu s-a mai întâmplat până acum. N-am mai văzut în România o asemenea atitudine. Dar asta nu înseamnă că noi o să stăm cu mâinile în sân și nu o să sprijinim Guvernul să funcționeze", a declarat Dragnea la Parlament.

 

 

 

***

 

 Camera Deputaților a adoptat, joi, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, informeaza Agerpres

 

 

Proiectul a fost adoptat cu 150 de voturi "pentru" și 83 "împotrivă".

 

Potrivit prevederilor, Guvernul va putea emite ordonanțe simple în vacanța parlamentară în domeniile — finanțe publice și economie; administrație publică și dezvoltare regională; sănătate, muncă și protecție socială; fonduri europene; educație și cercetare; agricultură și dezvoltare rurală; turism; antreprenoriat și mediul de afaceri; mediu; comunicații și societatea informațională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

 

PNL a anunțat că va contesta proiectul la Curtea Constituțională.

 

Camera Deputaților este for decizional.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22