PNL cere comisie parlamentară pentru anchetarea serviciului secret al lui Carmen Dan

Redactia | 06.09.2018

PMP și PNL au solicitat oficial, joi, înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind veridicitatea declarațiilor Gabrielei Firea, care a acuzat serviciul secret din MAI condus de Carmen Dan, o foarte apropiată colaboratoare a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"În urmă cu ceva ani, Direcția de informații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne se ocupa de monitorizarea liderilor politici, iar la momentul respectiv DIPI se ocupa și de monitorizarea ziariștilor. Scopul acestei Comisii de anchetă este de a clarifica aceste lucruri, aceste chestiuni extrem de grave. (...) Nu este posibil să vorbim de poliție politică la 11 ani de la aderarea României la Uniunii Europene", a declarat deputatul PNL, Florin Roman, joi la Parlament, relateaza Stiripesurse.ro.

 

Solicitarea PNL de înființare a Comisiei de anchetă privind posibilele interceptări ilegale comandate de Liviu Dragnea, susținută și de către PMP, vine în urma afirmațiilor lansate zilele acestea de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, fiind și lider PSD.

 

Gabriela Firea, a anunțat, miercuri seară, că are informații certe că liderul PSD Liviu Dragnea o spionează, îi urmărește activitatea și chiar a pus oameni să-i supravegheze clădirea Primăriei și casa.

 

"Am informații certe că (Liviu Dragnea -n.r.) mă spionează, îmi urmărește activitatea, îmi urmărește chiar clădirea primariei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile și care ulterior au fost sunați direct de către dumnealui, mă refer la Liviu Dragnea, să fie întrebați de ce au fost la mine, dacă punem ceva la cale. Noi nu puneam nimic la cale. Aveam discuții absolut normale despre administrația publică locală, nu conspiram politic. Unii sunt colegi de partid, alții sunt oameni care au legătură cu partidul sau cu domnia sa, dar nu sunt membi și mi s-a părut șocant că în loc să fiu chemată să discutăm, să analizăm , așa cum a spus presei, s-a gândit că este mai bine să continue toată această stratagemă, să ascundem sub preș argumentele și practic să ne comportăm exact ca cei pe care oficial îi detestă. Spunea că sunt oameni în anumite zone care luptă inegal, care folosesc informații fără ca sursa sau calea de obținere să fie legală. Altfel nu pot să înțeleg cum de a recurs la această metodă, de a pune oameni, mă întreb de unde? Oare tot de la doamna Carmen Dan, care să supravegheze clădirea Primăriei, casa mea?", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22