PNL cere interzicerea eliberării condiționate a criminalilor

Laurentiu Gheorghe | 15.06.2020

​Liberalii au cerut luni punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și votarea în regim de urgență a proiectului de lege care interzice liberarea condiționată a criminalilor.

Pe aceeași temă

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a comentat că acest proiect zace de opt luni în comisii și, dacă ar fi fost adoptat săptămâna trecută, tragedia de la Mehedinți, unde o tânără a fost incendiată de un criminal ieșit din închisoare înainte de termen, nu s-ar fi întâmplat.

​„Dacă săptămâna trecută acest proiect ar fi fost adoptat, situația de la Mehedinți unde un criminal în serie a incendiat o tânără pe care a șantajat-o, pe care a amenințat-o nu s-ar fi întâmplat. Parlamentul României este obligat să voteze în procedură de urgență acest de lege care în principiu înseamnă interzicerea liberării condiționate pentru criminali, pentru cei care ucid cu sânge rece, pentru cei care ucid copii”, a spus Roman.

Criminalul la care face referire liderul PNL nu a fost eliberat săptămâna trecută, ci în urmă cu mai bine de un an. Acesta a ieşit din închisoare în 10 mai 2019, după ce un complet de judecată al Tribunalului Mehedinţi a constatat că a îndeplinit fracţia obligatorie pentru a fi liberat condiţionat şi ar fi oferit suficiente motive de îndreptare şi reintegrare socială în perioada cât a stat după gratii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22