PNL cere PSD excluderea lui Pop: altfel își asumă mesajul împotriva partenerilor strategici

Dora Vulcan | 23.08.2018

Liberalii solicită PSD excluderea din partid a senatorului Liviu Pop pentru că ”a jignit partenerii strategici ai țării”, după ce acesta a postat pe Facebook o imagine în care a comparat SUA, Olanda, Germania și Austria cu gândaci care invadează România.

Pe aceeași temă

 

 

 Liberalii cer excluderea lui Liviu Pop din PSD ca semn de delimitare de mesajul acestuia împotriva partenerilor strategici ai României, descins parcă din hrubele propagandei sovietice. Pop a postat pe pagina sa oficială de Facebook o imagine în care America (sic!), Austria, Germania, Olanda sunt simbolizate prin gândaci care invadează România pentru a-i lua zăcămintele iar Dragnea ca erou salvator al gazelor României. Eventuala sa condamnare penală pentru infracțiunile comise este prezentată ca instrumentată de președintele Iohannis, care vorbește în numele invadatorilor-gândaci.

 

 

 

”Senatorul PSD, Liviu Pop a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanți parteneri occidentali ai României, prin publicarea unei imagini în care țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt reprezentate de niște gândaci care invadează România. Imaginea publicată de senatorul Liviu Pop exprimă o gândire anti-occidentală care înfierează investițiile străine ca o formă de cotropire imperialistă a resurselor naționale. Solicităm conducerii și membrilor PSD să se delimiteze de astfel de mesaje publice și să-l excludă pe senatorul Liviu Pop din partid ca singură modalitate de a arăta că acest mod de gândire nu este specific partidului. În cazul în care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă că această exprimare este poziția oficială a partidului, o poziție anti-europeană, anti-democratică, împotriva economiei de piață, împotriva libertăților economice fundamentale precum libera circulație a capitalurilor, a bunurilor și serviciilor și a omenilor”, se arată într-un comunicat al liberalilor remis joi presei. 

 

Liberalii acuză o manipulare grosolană și spun că mesajul senatorului face jocurile Rusiei și Gazprom, atitudine care nu este singulară în PSD, un alt exemplu fiind cel al consilierului Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov.

 

”Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte rusească anti-occidentală și anti-democratică, folosită în regimurile totalitare din țările din fosta Uniune Sovietică, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord. Iar mesajul care însoțește imaginea publicată de senatorul PSD este o manipulare grosolană care ascunde interesele adevărate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagră și care fac astfel jocurile Rusiei și ale Gazprom. Prin atitudinea sa, PSD nu spune stop plecării gazelor gratis din România, ci spune stop exploatării gazelor din Marea Neagră pentru a servi interesele Rusiei care nu dorește reducerea dependenței României de gazul rusesc. Din păcate, exprimarea senatorului Liviu Pop nu este singulară și întâmplătoare la nivelul PSD. În ultimele zile, poziții publice similare au avut și președintele partidului, Liviu Dragnea, ca și principalul consilier al premierului României, Darius Vâlcov. Această atitudine publică și acest mod de gândire ale unor lideri ai partidului aflat la guvernare sunt extrem de nocive și afectează grav interesele strategice ale României”, mai spun liberalii. 

 

 

 

Mesajul postat de Liviu Pop pe pagina sa oficială

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22