PNL, dispus sa voteze Codul Silvic daca se elimina articolul care prevede exploatarea padurilor mai mici de 10 ha fara amenajament silvic

P.c. | 18.05.2015

Pe aceeași temă

Lucia Varga, fost ministru liberal pentru Ape si Paduri, a declarat ca PNL ar fi de acord sa voteze Codul Silvic daca se elimina articolul legat de exploatarea suprafetelor de padure mai mici de 10 hectare fara amenajament silvic si fara obligatia reimpaduririi, relateaza Hotnews.

 

Amenajamentul silvic implica existenta unui sistem de masuri pentru organizarea exploatarilor forestiere, cuprinzand refacerea, ameliorarea, marirea fondului forestier, protectia si exploatarea lui rationala, un specialistul hotarand cati copaci poti taia astfel incat padurea sa se poata regenera.


PNL cererea retrimiterea la comisii a cererii de reexaminare a Codului Silvic si admiterea discutarii in parte a art 20 si eliminarea acestuia.

 

CITITI SI: Traian Basescu, despre scandalul Codului Silvic: Problema reală o reprezintă defrişările iraţionale. România trebuie să îngrădească defrişările şi nu comerţul

 

Varga a spus ca aprobarea unei legi care permite taierea padurilor fara documente tehnice si fara amenajament silvic reprezinta "un atentat la siguranta cetatenilor si a comunitatilor", in conditiile in care exista peste 200.000 de hectare de paduri in zona de stricta protectie, lacuri de acumulare, pante mai mari de 30% si care au un rol de protectie in caz de viituri.
 

O taiere a acestora ar putea conduce la "colmatarea cursurilor de apa, alunecari de teren, inundatii", a spus Lucia Varga, care a adaugat:"PNL ar putea vota codul silvic initiat de PSD numai daca acest art 20 va fi rediscutat in comisie si eliminat. Altfel va vota impotriva acestui Cod Silvic".
 

Acum o saptamana comisiile de specialitate de la Camera Deputatilor au respins cererea  facuta de presedintele Klaus Iohannis pentru reexaminarea Codului Silvic, urmand ca proiectul sa fie supus la vot in plenul Camerei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22