PNL: Fără miniștrii care au votat moțiunea anti-Cîțu pentru refacerea alianței cu USR

Laurentiu Gheorghe | 27.10.2021

PNL este de acord să discute cu USR refacerea coaliției cu condiția să își schimbe propunerile de miniștri și să participe până la primăvară într-un Guvern provizoriu,

Pe aceeași temă

Potrivit surselor din conducerea liberalilor citate de G4Media.ro, liberalii nu mai vor miniștrii care au făcut parte din vechiul guvern sau care au votat moțiunea.

Cei mai mulți dintre miniștrii propuși de Dacian Cioloș în varianta de guvern USR au votat moțiunea și au făcut parte din guvernul Cîțu.

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat, miercuri, că vrea o discuție cu USR într-o formulă extinsă pentru o posibilă refacere a coaliției de guvernare. E pentru prima oară când Cîțu revine asupra deciziei sale anterioare de a exclude orice colaborare cu partidul condus de Dacian Cioloș.

El a cerut USR să se întâlnească la o discuție în formulă extinsă pentru a negocia eventuala revenire în coaliție, urmând ca ulterior PNL să adopte o decizie internă prin care să schimbe actualul mandat de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă – acela al unui guvern minoritar.

Cîțu a respins și un eventual guvern PNL-PSD: „O refacere a USL nu se poate. Mi se pare că PSD nu vrea să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de soluții”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22