PNL: Gabriel Oprea trebuie sa demisioneze astazi. A cerut ajutorul senatorilor prin SMS

Vlad Toma | 22.09.2016

Senatorii PNL anunta astazi intr-un comunicat ca au votat pentru inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea si ii cer acestuia sa demisioneze astazi din Senatul Romaniei

Pe aceeași temă

 

"Gabriel Oprea trebuie să demisioneze astăzi din Senatul României, înainte de începerea protestelor! Gabriel Oprea continuă să se poarte mişeleşte şi să mintă o întreagă Românie, afirmând în mod repetat că toate partidele au votat „împotriva” începerii urmăririi sale penale," anunta PNL, intr-un comunicat.

 

"Precizăm că toți senatorii PNL prezenți la votul din plenul Senatului, din 19 septembrie 2016, s-au exprimat în conformitate cu cele angajate public, adică în favoarea continuării anchetei în cazul senatorului Gabriel Oprea, fapt dovedit", se mai arata in comunicatul citat.

 

PNL arata de asemenea ca parlamentarii nu au dreptul sa joace rolul judecatorilor: "Prezumția de nevinovăție nu are valoare politică, respectiv nu poate fi folosită ca pretext în Parlament pentru a bloca actul de justiție, deoarece atunci când se petrece acest lucru parlamentarii se erijează în instanțe de judecată."

 

Liberalii critica de asemenea faptul ca Oprea a solicitat ajutorul unor colegi, cerandu-le acestora sprijinul in privinta votului: "Gabriel Oprea nu doar că a sfidat orice lege a moralităţii cerându-şi „salvarea” în Senat, ci a determinat şi unii colegi să terfelească imaginea acestei instituţii. Nu a acceptat, așa cum spune, protecția politică prin vot, ci a solicitat-o! Dacă era un om de caracter, nu s-ar fi înjosit atât încât să implore toţii senatorii pentru a-l scăpa."

 

PNL arata ca, anterior votului din Senat, "Gabriel Oprea a încercat să intervină pe lângă colegi, prin expedierea de sms-uri tuturor senatorilor, inclusiv celor liberali, la data de 16 septembrie a.c., în care a rugat sa fie ajutat la votul decisiv. Senatorii PNL pot pune oricând la dispoziţie dovada acestei practici revoltătoare şi, ca partid cu conştiinţă, PNL consideră că această „combinaţie” a lui Oprea nu trebuie ţinută sub preş." (http://s.go.ro/zywuf1f5) 

 

Liberalii arata de asemenea ca Oprea ar fi fost protejat de majoritatea PSD-ALDE: "Subliniem faptul că senatorul Gabriel Oprea a fost protejat sistematic de majoritatea din jurul PSD-ALDE, iar acest fapt este de notorietate. PNL nu rezonează cu cei 73 de senatori care au făcut zid comun în jurul lui Oprea şi va susţine cu tot ce poate această cauză pe care PSD o vede o sarcină de partid," mai arata senatorii PNL, in comunicatul citat.

 

PNL il intreaba pe Liviu Dragnea ce garantii poate oferi in sprijinul afirmatiilor sale legate de faptul ca Oprea nu va candida pe listele PSD, câtă vreme îi garantează lui Victor Ponta acest loc în ciuda încălcării până și a simulacrului de Cod Etic al PSD.

 

(Imaginea SMS-ului trimis de Gabriel Oprea a fost facuta publica de PNL. Sursa foto: http://s.go.ro/zywuf1f5)

 

In Bucuresti si in alte orase din tara vor avea loc astazi mai multe mitinguri, incepand cu ora 18, in semn de protest fata de blocarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea de catre senatorii Romaniei. Pagina de Facebook a protestului din Bucuresti https://www.facebook.com/events/672609732889576/

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22