PNL și PMP pregătesc moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Tăriceanu: nicio șansă!

Dora Vulcan | 03.09.2018

Liberalii au anunțat că intenționează să depună moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă și spun că sunt gata să negocieze, pentru succesul ei, și cu parlamentarii PSD. La rândul lor, parlamentarii PMP au anunțat și ei luni că vor depune moțiune de cenzură.

Pe aceeași temă

 

 

 Pe de altă parte, lideri social-democraţi cer remaniere extinsă, motiv pentru care vom avea în următoarele săptămâni o evaluare a miniştrilor şi încă o şedinţă a conducerii PSD. 

 

Vom pregăti cu maximă minuțiozitate moțiunea de cenzură. În acest sens am decis să formam o echipă mai largă de negocieri, am decis sa intensificăm dialog cu toate grupurile, ca să îi convingem că devine necesitate să plece Dăncilă”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, citat de Digi 24., 

 

Orban spune că în cursul acestei săptămâni va stabili echipa de negociere.

 

La rândul său, PMP, prin președintele Eugen Tomac, a anunțat luni că formațiunea pe care o conduce a pregătit o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, principalele motive fiind violențele din 10 august, dar și răspândirea pestei porcine.  

 

"Am anunțat acum puțin timp în plenul Parlamentului că PMP a pregătit o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Ca partid de opoziție suntem obligați să acționăm într-o perioadă în care țara este sufocată deapocalipsa pestei porcine iar Guvernul doarme sau chefuiește pe litoralul Mării Negre. De asemenea, considerăm că românnii nu pot uita mineriada lui Iliescu, dar iată că pe 10 august am avut mineriada lui Dragnea, iarăși un motiv temeinic pentru a trimiute acest Guvern acasă. Sunt două motive piuternice pentru care am pregătit acest document și îl vom trimite tuturor parlamentarilor aflați în opoziție, dar și la putere și le vom cere sprijinul tuturor celor care cred că trebuie să fim uniți", a declarat Tomac în Parlament, citat de Mediafax.

 

Acesta a susținut că este convins că va stânge semnăturile necesare pentru depunerea moțiunii de cenzură anunțată.

 

"Vom strânge, sunt convins, semnăturile necesare pentru a depune această moțiune de cenzură și de mâine, personal, voi discuta cu toate partidele și cu parlamentarii neafiliați pentru a le solicita sprijinul în acest demers. În mod sigur dacă pică Guvernul Dăncilă și vom crea o majoritate vom avea și cel mai bun premier",a adăugat el.

 

 

 

Tăriceanu: Nicio șansă!

 

 Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu -Tăriceanu, consideră că o eventuală moţiune de  cenzură iniţiată de PNL nu are ''nicio şansă''.

 

  "Nu. Categoric nu. La PNL este de multă vreme o problemă serioasă de tactică. Dacă nu au o strategie coerentă, am fi putut spune că dau dovadă că stabilesc tactica. Nici măcar tactica nu o stabilesc pentru a determina care este momentul optim pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. Nu are, nici aceasta, nicio şansă", a spus Tăriceanu, citat de Agerpres, întrebat dacă o moţiune de cenzură depusă în această sesiune ar fi mai periculoasă decât cele din sesiunile anterioare.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22