PNL reia negocierile cu PSD. Lucian Bode dă vina pe Ludovic Orban pentru eșecul lor de până acum

Redactia | 20.11.2021

Lucian Bode l-a criticat pe Ludovic Orban, fostul președinte al PNL care l-a precedat pe Florin Cîțu, că a negociat ”așa de bine” cu USR și UDMR încât PNL a ajuns să dezvolte România cu Ministerul Culturii

Pe aceeași temă

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că sâmbătă, începând cu ora 14:00 liberalii se vor reîntâlni cu social-democrații și echipa de negociere a UDMR pentru a relua negocierile și a stabili împărțirea ministerelor.

Lucian Bode l-a criticat pe Ludovic Orban, fostul președinte al PNL care l-a precedat pe Florin Cîțu, că a negociat ”așa de bine” cu USR și UDMR încât PNL ”a ajuns să dezvolte România cu Ministerul Culturii”: ”Am dezvoltat-o spiritual”, a subliniat ironic prim-vicepreședintele PNL.

Bode a răspuns astfel unei întrebări referitoare la negocieri, spunând că liberalii nu vor ”să repete greșelile din trecut” și vor să obțină ministere de forță. Bode a spus despre UDMR că sunt esențiali în viitoarea guvernare și că uniunea este un partener de cuvânt cum puțini alții sunt: ”UDMR când și-a dat cuvântul îl respectă. Negociază până în ultima secundă, dar când promite respectă. Foarte puțini parteneri ca ei”, a mai spus Bode.

Despre protocolul politic care va fi definitivat mâine, Lucian Bode a declarat că se va aplica tuturor membrilor, iar când un ministru va fi sancționat se va face acest lucru doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri pentru a nu se va mai ajunge în situații conflictuale.

În aparatul central e nevoie și de puțină militărie, a mai spus Bode, care a transmis că ”mai multă rigoare și consecvență nu ar strica”, ceea ce va aduce Nicolae Ciucă în Guvern, susține ministrul interimar de la Interne.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22