PNL: Saftoiu si Predoiu in fruntea listei la Bucuresti. Locuri rezervate pentru tehnocrati

Dora Vulcan | 08.09.2016

Liberalii lucreaza la alcatuirea listelor de candidati la alegerile parlamentare, existand mai multe scenarii posibile pentru cum vor evolua acestea in Bucuresti.

Pe aceeași temă

 

 

 

Pe de o parte, pana de curand conducerea partidului astepta ca unii ministri sa se decida daca vor sa candideze din partea PNL, ceea ce a facut ca alcatuirea listelor, la nivel de Bucuresti, sa fie intr-un oarecare blocaj, au precizat surse politice pentru HotNews.ro.

 

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca primii pe lista sa fie Adriana Saftoiu la Camera Deputatilor, respectiv Catalin Predoiu la Senat, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

 

PNL s-a aratat dispus sa pastreze locuri pentru cativa ministri tehnocrati, in cazul in care acestia doresc sa candideze din partea acestui partid. Numele vehiculate in acest sens au fost Cristian Ghinea (Fonduri Europene), Dragos Pislaru (Munca) si Vlad Voiculescu (Sanatate). Pe de alta parte, dupa ce s-a pus problema ca acestia ar trebui sa demisioneze pentru a candida, acestia pare ca au amanat decizia, au explicat sursele liberale.

 

In plus, liberalii au un sondaj recent care arata ca prim-vicepresedintele PNL Bucuresti Adriana Saftoiu este cotata mai bine decat oricare dintre ministrii tehnocrati, astfel ca este mai probabil scenariul ca aceasta sa deschida lista pe Bucuresti.

 

Mediafax relata pe 23 august, citand surse, ca sondajele de opinie comandate de partid arata ca premierul Dacian Cioloş ar avea în jur de 43% din intenţiile de vot în sondajul pentru Bucureşti şi 30% în sondajul naţional, insa cei trei ministri masurati au scoruri foarte mici - ministrul Voiculescu este cotat cu 9%, la fel ca vicepremierul Vasile Dîncu, în timp ce Ghinea şi Pîslaru au doar 2%, iar vicepremierul Costin Borc 1%.

 

Un loc pentru unul dintre ministrii tehnocrati va putea fi oferit si pe listele de diaspora.

 

Exista cateva nume aproape sigure pe lista de candidati de la Bucuresti a PNL, pe langa cele ale Adrianei Saftoiu si al lui Catalin Preodiu: Radu Carp (seful filialei sector 4), Costica Canacheu (secretarul filialei si deputat), Florin Alexe (seful filialei sector 3 si deputat), Mihai Voicu (seful filialei sector 1 si deputat) si Ovidiu Raetchi (prim-vicepresedinte PNL Bucuresti si deputat, fost candidat la Primaria Sectorului 3).

 

Desi este deputat de Bucuresti in prezent, copresedintele Alina Gorghiu va candida, cel mai probabil, in Vrancea, judet in care a copilarit.

 

Saftoiu a precizat joi, pentru News.ro, că listele de candidaţi pe Bucureşti la alegerile parlamentare vor ţine cont de algoritmul stabilit în momentul fuziunii, şi anume 52% candidaţi din partea liberalilor şi 48% din partea fostului PDL.

 

Săftoiu a precizat că decizia privind acest procent de prezenţă pe listele la parlamentare a fost stabilit în momentul fuziunii celor două partide.

 

Adriana Săftoiu a menţionat că definitivarea listelor pe Bucureşti la parlamentare se va face la începutul lunii octombrie, aşa cum a anunţat deja public conducerea partidului.

 

Între timp, după finalizarea alegerilor interne la nivelul sectoarelor Capitalei, filialele au primit sarcina de a se mobiliza pentru pregătirea strategiei de campanie pentru alegerile parlamentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22