PNL: Sebastian Ghiţă să nu participe la şedinţa de luni a Comisiei de control a SRI

P.c. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Cezar Preda şi Teodor Atanasiu, parlamentari PNL si membri în Comisia de control al SRI, ii cer deputatului Sebastian Ghita sa nu participe, luni, la discuţiile Comisiei de control a SRI, din care face parte, deoarece este el insusi implicat in cazul investigat. Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, se va prezenta luni la audieri, relateaza Mediafax.

 

"Ne vom întâlni luni să discutăm, sperăm în absenţa domnului Ghiţă, care este în conflict de interese şi care nu se va prezenta la Comisie, şi vom face tot ceea ce e de făcut, adică o anchetă", a declarat senatorul PNL Teodor Atanasiu.

 

El a menţionat că ancheta comisiei priveşte doar "legalitatea modului în care SRI îşi desfăşoară activitatea", nu şi pe marginea anchetei interne a Serviciului dispusă în urma declaraţiilor Elenei Udrea.

 

De asemenea, deputatul PNL Cezar Preda a menţionat că, în cazul discuţiilor din Comisia SRI care îl privesc şi pe Sebastian Ghiță, acesta să nu participe. El a adăugat că actualul director interimar al SRI, Florian Coldea, se va prezenta luni la audieri.

 

CITITI SI: Elena Udrea, despre seful interimar al SRI, Florian Coldea: I-a solicitat lui Dorin Cocos sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita. Udrea vorbeste despre un parteneriat Coldea-Kovesi

 

Directorul interimar al SRI Florian Coldea va fi audiat în 9 februarie, la ora 10.00, de Comisia parlamentară de control al SRI, printre temele discuţiilor aflându-se acuzaţiile Elenei Udrea şi situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea Serviciului.

 

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii a stabilit ca până la data audierii reprezentanţii SRI să pună la dispoziţia Comisiei informaţiile necesare.

 

Conform unui comunicat al comisiei, temele audierii vor fi: "perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României in anul 2015 şi pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situaţiei generate de demisia lui George Maior din funcţia de director al SRI; analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute în spaţiul public in ultimele zile".

 

Un alt subiect care va fi discutat de comisie cu membrii conducerii SRI va fi "analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22