PNL, ședință de urgență a Biroului Executiv după ce negocierile cu PSD au fost blocate de Cîțu

Redactia | 18.11.2021

Liderii PNL se reunesc joi într-o ședință online de urgență a Biroului Executiv de la ora 14.00, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Pe aceeași temă

Ședința vine după după blocarea de miercuri a negocierilor cu PSD. Între președintele PNL, Florin Cîțu, și mai mulți lideri ai partidului au apărut în ultimele zile tensiuni din cauza faptului că acesta nu vrea să renunțe la postul de premier, ceea ce duce la blocarea discuțiilor cu PSD.

Ședința de joi a fost convocată de secretarul general al partidului, Dan Vâlceanu, cel mai apropiat colaborator al lui Florin Cîțu.

Mai mulți prim-vicepreședinți PNL au anunțat, miercuri seara, că Florin Cîțu ar fi acceptat flexibilizarea mandatului pentru a supune la vot o propunere de premier într-o ședință a conducerii care ar urma să fie convocată pentru ziua de joi. În replică, ăreședintele PNL Florin Cîțu a fost pentru scurt timp la Guvern, explicându-le jurnaliștilor că blocajul în negocierile cu PSD nu ține de faptul că liberalii nu au încă o propunere fermă de premier, ci în faptul că ambele formațiuni politice au pretenția de a desemna premierul din prima etapă a guvernării.

Președintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis celor trei lideri ai partidelor care ar putea forma o coaliție de guvernare (PSD, PNL, UDMR) să vină la Cotroceni cu o singură propunere de premier agreată. PSD l-a votat, miercuri, pe Marcel Ciolacu drept nominalizarea partidului pentru funcția de premier. PNL a decis, marți seara, susținerea variantei rotative la șefia guvernului și primul premier să fie dat de PNL. (

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22