PNL si UDMR boicoteaza din nou dezbaterile pe tema raportului de activitate al TVR

P.c. | 16.06.2015

Pe aceeași temă

Sedinta comuna a comisiilor de cultura din Camera Deputatilor si Senat care urma sa analizeze rapoartele de activitate pe anii 2013 si 2014 ale TVR nu s-a putut tine din lipsa de cvorum. PNL si UDMR au boicotat aceasta sedinta, din nou, dupa ce sedinta similara din 19 mai a fost si ea anulata din lipsa de cvorum, relateaza Hotnews.


Presedintele comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin, a constatat lipsa cvorumului: "Colegii nostri de la PNL si UDMR au luat decizia sa boicoteze aceasta sedinta. Avand in vedere ca la Senat nu avem cvorum constat ca nu se poate desfasura sedinta. Astept o alta data la care biroul permanent reunit ne va convoca", a afirmat Severin. 
 

Stelian Tanase, presedintele TVR, nu s-a prezentat la sedinta. 

 

CITITI SI: Mandatul lui Stelian Tanase la sefia SRTv este incert. Raportul de activitate al TVR, avizat negativ in Comisii


Liberalii si UDMR au boicotat si sedinta precedenta care a avut loc in data de 19 mai: "Noi categoric nu sustinem tentativa politicianista a PSD de a decapita conducerea TVR fara niciun fel de explicatii. In mod evident nu vom sustine acest demers" a afirmat luni liderul de grup al PNL, Ludovic Orban.
 

Orban a declarat ca PNL nu accepta ca "televiziunea publica sa devina o goarna a PSD". "Noi am boicotat constituirea cvorumului (in Comisiile de cultura - n.r.) pentru ca nu putem accepta ca televiziunea publica sa devina o goarna a PSD si a lui Victor Ponta. Dupa parerea mea, nu exista temeiuri solide pentru a decapita institutia numai pentru ca si-a permis sa se manifeste ca o televiziune publica, si anume sa satisfaca interesul public, si nu interesul partidului de guvernamant", a mai spus acesta.
 

Comisiile pentru buget ale Camerei Deputatilor si Senatului au intocmit, in 12 mai, un aviz negativ contului de executie bugetara pe anul 2014 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22