PNL și USR PLUS își anunță candidații pentru Capitală: „A venit vremea să scoatem PSD din București”

Redactia | 01.08.2020

PNL și alianța USR-PLUS și-a prezentat oficial sâmbătă după-amiazăa candidații comuni la alegerile locale pentru Capitală.

Pe aceeași temă

La Primăria Generală va fi susținut Nicușor Dan, în timp ce la sectoare PNL și USR-PLUS și-au împărțit primăriile 3 la 3. Viceprimar din partea USR-PLUS va fi Vlad Voiculescu.

„Partenerii din USR PLUS împreună cu noi, cei din PNL, am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață de calitate mai bună pentru fiecare bucureștean. Proiectul care ne-a unit este un proiect care trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de interes și implicare față de interesul bucureșteanului, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul. Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit. Bucureștiul trebuie guvernat de oameni care iubesc Bucureștiul, de oameni capabili, de oameni cinstiți, de oameni dedicați servirii interesului public, de oameni care sunt capabili de a oferi cele mai bune soluții pentru servicii de calitate, pentru o viață mai bună în București. Astăzi am decis că vom prezenta candidați comuni pentru București. (...) Împreună am luat decizia de a susține candidatura lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general. E un om care iubeşte Bucureştiul, care cunoaşte în profunzime problemele Bucureştiului, un om care odată ajuns la Primărie imediat va începe procesul de modernizare a Bucureştiului, de rezolvare a tuturor probemelor majore ale Bucureştiului. Prezenta mea aici este şi un semn de colaborare loială între primarul general, primarii de sector şi Guvernul României”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaților celor PNL și alianței USRPLUS.

Principalele declarații

Ludovic Orban:


 • Astăzi avem de dat o veste bună pentru Bucureșteni. Dreapta modernă pro-europeană s-a unit într-un proiect comun pentru București. După săptămâni de discuții, analize și evaluări, partenerii din USR-Plus împreună cu noi PNL am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață mai bună pentru fiecare bucureștean.

 • Poiectul nostru trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de implicare, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul. Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit. Bucureștiul trebuie slujit de oameni cinstiți, capabili.

 • Astăzi am decis că vom prezenta candidați comuni pentru București - la Primăria Generală și la Primăriile de sector.

 • Am decis să-l susținem pe Nicușor Dan la funcția de Primar General. Nicușor Dan este un om care iubește Bucureștiul și cunoaște foarte bine problemele orașului. Un om care odată ajuns la primărie imediat va începe procesul de modernizare a Bucureștiului, de rezolvare a tuturor problemelor ce până în prezent nu au fost rezolvată.

 • Prezența mea aici este și un argument pentru o cooperare loială între Primăria Capitalei, primăriile de sector și Guvernul României. Administrația (...) are nevoie de susținerea guvernului pentru toate proiectele care trebuie să îmbunătățească viața bucureștenilor - extinderea metroului, șoseaua de centură pentru a scoate traficul de tranzit din București, promovarea clădirilor emblematice ale Bucureștiului - Universitatea, ASE și celelalte frumuseți arhitectonice ale Bucureștiului.

 • Prezența mea aici este o garanție a faptului că echipa va avea un partener care iubește la fel de mult Bucureștiul și este gata să finalizeze toate proiectele vitale pentru București.Dan Barna:

 • Este o zi istorică pentru Capitala României. Această opțiunea reală, credibilă, competentă, profesionistă va convinge locuitorii acestui oraș că putem scoate PSD-ul din București. Cine nu susține această unitate a dreptei o va susține, de fapt, pe Gabriela Firea. Aceasta va fi opțiunea reală la alegerile pe București.

 • Nu mai este o vorba de soluție de avarie, o opțiunea aleasă drept răul cel mai mic. Azi Bucureștiul are opțiunea unui primar și a unor echipe la nivel de sector care să îndrepte acest oraș spre latura europeană.

 • Sunt foarte încântat că propunem la Primăria Generală un candidat care și-a petrecut jumătate de viață pentru a lupta pentru București.

 • De astăzi, Bucureștiul are opțiunea unui primar și a unei echipe la nivel de sectoare care să îndrepte acest oraș către o capitală europeană și nu una în care mașini de salubrizare sunt folosite la conferințe de presă.

 • Fiecare dintre partidele noastre au făcut sacrificii pentru acest proiect. Sunt foarte sigur că punând împreună toate aceste resurse vom putea în sfârșit să reconstruim Bucureștiul.

 • Avem cea mai bună echipă de primari de sector, îi avem pe Vlad Voiculescu și pe Nicușor Dan, avem soluții punctuale pentru toate problemele Bucureștiului.


Nicușor Dan:

 • Sunt bucuros că cele trei partide au ajuns să aibă o listă comună de candidați la primăriile de sector. Sunt oameni în care am încredere.

 • Nu a fost o decizie ușoară pentru organizațiile celor trei partide să susțină un independent și să susțină candidați de la alte partide. Au înțeles miza mai mare pentru București. Vreau să rog

 • Proiectul mare este construirea Noului București. Este orașul în care te miști mai bine, în care respiri mai bine, în care câștigi mai bine.

 • Noul București este orașul în care vom face mari lucrări de infrastructură pentru transport, în care vom crea spații verzi și vom respira mai bine.

 • Noul București este orașul în care vom absorbi fonduri europene consistente, în care vom construi o infrastructură nouă de sănătate și educație, în care vom construi o economie dinamică pentru locuri de muncă mai bine plătite.

 • Noul București va fi un oraș prietenos cu bucureștenii, cu mame și cu copii, cu persoane în vârstă, cu persoane cu handicap, cu bicicliștii, cu pietonii, cu conducătorii auto.

 • Noul București înseamnă o administrație care să fie și cinstită, și modernă, și profesionistă, o administrație pentru care bucureștenii sunt partenerii noștri, oamenii de afaceri, salariații, elevii și studenții sunt cu toții partenerii noștri.

 • Noul București, înseamnă acel oraș pe care bucureștenii îl merită


Cine sunt candidații alianței dreptei în București:


Conform înțelegerii dintre cele două formațiuni, în afară de susținerea candidatului comun la Primăria Generală, la Primăriile de sectoare candidații comuni vor fi 3 la 3.

 • Primăria Capitalei - Nicușor Dan, independent, susținut de PNL și USR-PLUS.

 • Primăria Sector 1 - Clotilde Armand (USR-PLUS)

 • Primăria Sector 2 - Radu Mihaiu (USR-PLUS)

 • Primăria Sector 3 - Adrian Moraru (PNL)

 • Primăria Sector 4 - Simona Spătaru (USR-PLUS)

 • Primăria Sector 5 - Cristian Băcanu (PNL)

 • Primăria Sector 6 - Ciprian Ciucu (PNL)


Viceprimar din partea USR-PLUS la Capitală va fi Vlad Voiculescu.

PNL și USR-PLUS au finalizat listele de candidaţi pentru primăriile de sector și au purtat negocieri până sâmbătă dimineață.

Dan Barna, președintele USR, a postat azi-noapte pe pagina de Facebook o poza cu titlul „2 a. m. la Guvern”.

În poză se văd premierul Ludovic Orban, ministrul muncii Violeta Alexandru și Nicușor Dan. De cealaltă parte a mesei sunt Dan Barna, Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Dragoș Tudorache.

Aceeași fotografie a fost postată de Violeta Alexandru, cu mesajul „Pentru București”.

În schimb, deputatul USR Claudiu Năsui a scris că „a ieșit fum alb”.

„Avem candidaturi comune la București. Bucureștiul va avea un viitor fără PSD. Nu a fost ușor. Am reușit să avem candidați comuni ireproșabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în fața electoratului”, a completat vicepreședintele USR.

După cum Digi24.ro anunța încă de ieri, la negocieri nu a fost niciun reprezentant al PMP, motiv pentru care candidatura fostului președinte Traian Băsescu la Primăria București devine o variantă tot mai posibilă.

Din informațiile de până acum, candidații PNL-USR-PLUS sunt:

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihai (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

Biroul Permanent Naţional al PNL se va reuni astăzi pentru a valida candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie. Ședința este programată să înceapă la ora 9:00, la sediul central al partidului.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat convocarea Biroului Politic Naţional pentru definitivarea candidaturilor la locale.

„BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidaţii”, a precizat luni Orban, citat de Agerpres.

El a arătat că, până sâmbătă, fiecare filială judeţeană a PNL are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile.

De altfel, Orban a menţionat şi că discuţiile cu USR PLUS pentru candidaţii la sectoare se vor finaliza până sâmbătă.

Liderii PNL şi USR PLUS au avut mai multe discuţii cu privire la candidaţii pentru sectoarele Capitalei.

Pe 16 iulie, BPN al PNL a validat candidaţii la funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ şi de preşedinte al Consiliului Judeţean, cu excepţia judeţelor Brăila, Giurgiu, Bihor şi a candidaţilor la sectoarele Capitalei.

Pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ au fost validaţi: la Piteşti - Sorin Apostoliceanu, la Braşov - George Scripcaru, la Galaţi - Bogdan Rodeanu (USR PLUS), la Vaslui - Tudor Polak.

Candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean au fost validaţi: la Argeş - Emanuel Soare, la Bistriţa-Năsăud - Stelian Dolha, la Covasna - Olimpiu Floroian, la Galaţi - George Stânga, la Gorj - Iulian Popescu, la Harghita - Sebastian Buzilă, la Maramureş - Ionel Bogdan, la Mehedinţi - Cristinel Pavel, la Neamţ - Mugur Cozmanciuc, la Satu Mare - Adrian Cozma, la Vaslui - Marius Arcăleanu, la Vâlcea - Cristian Buican.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22