PNL și USR se opun inițiativelor legislative PSD în Senat, inclusiv dublarea alocației pentru copii

Laurentiu Gheorghe | 23.11.2020

Ședința Biroului Permanent al Senatului nu s-a putut ține luni din cauza neîndeplinirii cvorumului, reprezentanții PNL și USR absentând.

Pe aceeași temă

„Nu am reușit nici azi (luni - n.r.) să ținem o ședință a Biroului Permanent. Pentru a patra săptămână consecutiv, colegii noștri de la PNL și USR nu au fost prezenți și nu am avut cvorum”, a declarat președintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc (PSD), informează Mediafax.

El a precizat că dintre cele 56 de proiecte de lege care figurau pe ordinea de zi a Biroului Permanent, cea mai importantă pentru PSD fiind proiectul pentru dublarea alocațiilor.

Alina Gorghiu, senator PNL, membră în Biroul permanent, a declarat pentru News.ro că PSD se preface că se luptă să crească alocaţiile copiilor, când deja acestea au fost deja mărire de Guvernul PNL încă din luna septembrie. „PNL refuză şi va refuza şi pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD, nu intrăm în jocul lor în nici un caz”, a adăugat Gorghiu.

„Nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun astăzi (luni - n.r.), PSD încearcă în continuare cu disperare să ţină în funcţiune în mod artificial majoritatea toxică de la Senat. Azi a mai fost o încercare în acest sens, din fericire, a eşuat. Este foarte bine aşa, românii ştiu de mult timp că nu pot aştepta nimic bun de la majoritatea de stânga, PSD a avut la dispoziţie 30 de ani să demonstreze că poate face ceva şi rezultatul s-a văzut. Pretextul pentru convocarea Biroului Permanent al Senatului de astăzi a fost total neserios. PSD a ales să jongleze mai departe cu discursul populist, îi priveşte, ştim toţi că sunt doar tertipuri de campanie electorală. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocaţiilor copiilor dar asta este dovadă că au ajuns cu ipocrizia la cote maxime. Alocaţiile au fost deja mărite de guvernul PNL din septembrie. De altfel, ultimele 3 măriri de alocaţii au fost făcut de PNL, inclusiv ultima dublare a acestora. Mai departe, nu avem cum să îi lăsăm să arunce bugetul ţării în aer!”, a afirmat luni Alina Gorghiu, pentru News.ro.

La rândul său, Radu Mihail, liderul senatorilor USR, a explicat că USR nu mai participă la ședințele conducerii Senatului din cauza refuzului PSD de a adopta inițiativa civică „Fără penali în funcții publice”

„La şedinţă au participat numai reprezentanţii PSD. Activitatea pe care PSD o are în vedere este în primul rând completarea Biroului permanent şi vor să îşi facă funcţional un Parlament care tocmai riscă să producă lucruri nelalocul lor pentru această perioadă în care PSD practic nu mai are sprijinul populaţiei. Şi atunci am preferat să nu participăm la acest proces", a precizat Mihail, citat de Agerpres

Potrivit acestuia, PSD încearcă „să distragă atenţia” pe subiecte speciale şi „să dea senzaţia” că vrea să facă lucruri.

„Nu mă miră că PSD încearcă să distragă atenţia pe subiecte speciale, să dea senzaţia că vrea să facă lucruri şi că nu sunt în stare din cauza altora. Realitatea este că PSD, aşa cum a demonstrat şi cu puţin înainte, nu vrea să aibă o activitate productivă. Modul în care au abordat problematica iniţiativei noastre «Fără penali în funcţii publice» vorbeşte de la sine. Faptul că au refuzat să pună în discuţie şi să voteze o propunere atât de importantă din partea cetăţenilor, pe care teoretic au susţinut-o, ne arată modul în care funcţionează. Nu folosesc aceste iniţiative decât ca slogan pentru a-şi propaga un interes electoral", a încheiat senatorul USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22