PNL strânge semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului

Redactia | 17.01.2019

PNL cere organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea și respingerea ordonanței lăcomiei, abrogarea legii recursului compensatoriu și dezbaterea și aprobarea bugetului.

Pe aceeași temă

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, care a avertizat că, în cazul în care conducerile celor două camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constitutia Romaniei.

De asemenea, PNL solicită conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018.

”Astăzi am înregistrat la BP a Camerei Deputaților și Senatului aceasta solicitare. PNL considera obligatorie demiterea autorilor ordonanței dezastruoase pentru economia României: Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici. OUG nr.114/2017, ordonanța lăcomiei Guvernului Dragnea-Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici a produs efecte dezastruoase în toată economia, chiar din primele 2 săptămâni ale anului:
– Cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor;
– Sistemul energetic este aproape în colaps – termocentralele au rămas fără cărbuni și importăm curent electric la prețuri uriașe;
– Băncile străine scot activele din tara ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile românești, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi și nevoite sa restrângă creditarea sau sa o scumpească.
– Operatorii de comunicații abandonează toate investițiile planificate în acest an – trecerea la 5G este în pericol
”, a mai precizat Turcan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22