PNL sustine ca are MAJORITATE NEGOCIATA in Senat si e pregatit sa preia conducerea de la Calin Popescu Tariceanu

T.d. | 01.02.2015

Pe aceeași temă

PNL ar avea majoritate negociata in Senat, a afirmat duminica liderul grupului fostului PDL din Camera Superioara a Parlamentului, Dumitru Oprea, dupa sedinta grupurilor parlamentare PNL. Oprea a subliniat ca, la nivel informal, se vorbeste despre o preluare a sefiei Senatului de catre Vasile Blaga, fapt ce ar presupune debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu.

 

Calculele arata ca, la acest moment, PNL si PDL dispun de 63 de voturi, fapt ce impune negocieri cu independentii (7 membri) si cu UDMR (8 voturi), insa nu sunt excluse discutii si cu UNPR si ale sale 12 mandate senatoriale. In plus, in calcul ar putea sa intre si social-democratii care i se vor alatura lui Mircea Geoana.

 

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunţat duminică la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea o majoritate negociată, iar la nivel informal este vehiculată varianta preluării şefiei acestei camere a Parlamentului de către Vasile Blaga.

 

Dumitru Oprea a susţinut că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate.

 

Oprea a fost întrebat în prezent, înainte de începerea sesiunii parlamentare, pe câte voturi se bazează în plus faţă de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL, potrivit Gandul.

 

El a fost întrebat dacă au liberalii suficiente voturi pentru a deveni majoritari. ”Eu zic că da”, a replicat Oprea, confirmând negocieri purtate cu ”succes”.

Totusi Dumitru Oprea a evitat sa confirme in mod oficial un eventual demers liberal privind preluarea sefiei Senatului de catre Vasile Blaga.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că iniţierea demersului pentru schimbarea şefului Senatului va fi făcută în momentul în care există ”garanţia” că liberalii au majoritate în Senat.

Orban a menţionat că un eventual candidat la şefia acestei camere va fi propus de grupul PNL şi validat la nivelul Biroului Politic Naţional al partidului.

Potrivit unor surse din PNL, actualul co-preşedinte al partidului Vasile Blaga ar urma să fie propus pentru a ocupa şefia Senatului, în cazul în care PNL va obţine o majoritate în această cameră a Parlamentului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22