PNL Timiș. Susținătorii lui Cîțu au schimbat încuietorile și i-au lăsat pe dinafară pe ai lui Orban

Redactia | 13.07.2021

Scandal în PNL Timiș, între susținătorii lui Florin Cîțu și cei ai lui Ludovic Orban. Disputa s-a lăsat cu yale schimbate la ușa sediului partidului.

Pe aceeași temă

Astfel, câștigătorii alegerilor municipale nu au mai putut intra în weekend în sediu, după ce conducerea județeană nu a recunoscut scrutinul.

Anunțul a fost făcut de Claudiu-Martin Chira, pe pagina sa Facebook, unde a povestit că el și colegii lui din filiala municipală nu au mai putut intra în sediul partidului și a acuzat că nu își poate exercita dreptul a de munci, el având în sediu cabinetul parlamentar.

"Incredibil ce se întâmplă în PNL Timiș -secretarul general Dănuț Groza a schimbat yala de la ușa partidului și a luat cheia. Fiind plecat la București în ultimele zile, am aflat cu surprindere că nu se mai poate intra în sediul de la partid deoarece nu se mai potrivesc cheile de la intrare. Am fost sunat de mai mulți colegi și colaboratori care voiau să intre în sediu, dar nu au putut deschide ușa.

După mai multe telefoane am aflat că secretarul general Dănuț Groza a schimbat yala pentru ca membrii aleși ai PNL Timișoara să nu mai poată intra, după ce președintele Raul Ambruș și mai mulți colegi au mers vineri pentru a face o poză, fotografia pe care o știți deja.

Mi se pare incredibil și inadmisibil ce se întâmplă, cu atât mai mult cu cât spre exemplu eu ca deputat, dar și restul colegilor parlamentari, avem cabinetele parlamentare acolo și plătim cheltuieli de întreținere. Practic, se îngrădește și dreptul la muncă a acelor oameni care nu mai pot merge la birou.

Consider că Alin Nica și Dănuț Groza nu pot trata PNL Timiș ca pe Căminul Cultural de la ei din sat, să chemi primarul cu cheia să deschidă", este mesajul în care Chira povestește acest incident.

În urmă cu două săptămâni, când au avut loc alegerile din Timișoara, candidați au fost Raul Ambruș, susținător al lui Ludovic Orban, și, respectiv, Costin Tabără, care era susținut de Alin Nica, la rândul lui susținător al lui Florin Cîțu.

În această luptă internă a început un scandal între cei doi candidați, dar și între susținătorii lor participanți la congres. Alin Nica nu a vrut să recunoască alegerile din municipiu și a ieșit din sală.

Câștigător al alegerilor a ieșit Raul Ambruș, care însă acum nu este recunoscut de președintele filialei PNL Timiș.

Marți seară va avea loc o ședință a biroului PNL Timiș, în care se va ridica cel mai probabil și problema yalei schimbate.

Președintele PNL Timiș a explicat pentru Digi24 că s-a ajuns la această măsură deoarece la alegerile din 3 iulie, când Alin Nica a decis că acestea ar trebui amânate din cauza unor neconcordanțe și apoi a ieșit din sală, susținătorii lui Raul Ambruș ar fi luat ștampila partidului pentru a continua aceste alegeri.

Potrivit liderului PNL Timiș, din acest motiv a fost deschis un dosar pentru luare de ștampilă din camera aflată sub încuietoare și până nu se lămurește problema, nu ar trebui să se mai intre în sediul PNL din Timișoara.

El a adăugat că deputatului Chira i se va face un rând de chei care i se va înmâna.

Raul Ambruș a declarat la Digi24 că yala a fost schimbată de secretarul general al PNL Timiș, "același care a organizat și alegerile de la PNL Timișoara și a umilit membrii PNL Timișoara și continuă cu măsurile de forță".

El spus că nu i s-a explicat de ce a fost schimbată încuietoarea și că a aflat cu surprindere despre asta în weekend, de la colegii lui.

Ambruș a afirmat că după alegeri a îndemnat la echilibru și a făcut apel la rațiune, inclusiv din partea lui Alin Nica, "dar că acesta a refuzat".

"Dacă era nemulțumit de alegeri, putea să le conteste, dar nu a făcut-o", a adăugat Ambruș.

Potrivit acestuia, alegerile "sunt statutare, au fost 300 de oameni care au votat".

Raul Ambruș a adăugat că acum, Dănuț Groza "dă cheia doar cui vrea."

Politicianul a spus că nu a vorbit cu Ludovic Orban despre acest scandal, "pentru că are probleme mai importante decât problema cheii de la PNL Timișoara".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22