PNL va ataca la Curtea Constitutionala decizia Senatului de a BLOCA urmarirea penala a lui Dan Sova

P.c. | 25.03.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat ca PNL va contesta la Curtea Constitutionala votul Senatului in cazul Dan Sova, avand in vedere interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD. PNL vrea sa organizeze alegeri anticipate, relateaza Hotnews.

 

Teodor Atanasiu (PNL) a confirmat spusele Alinei Gorghiu: "O sa atacam la CCR prevederea din regulamentul Senatului si decizia luata in baza aceste prevederi."
 

Gorgiu precizeaza ca se are in vede jurisprudenta Curtii Constitutionale care stabileste ca hotararile Senatului sau ale Camerei Deputatilor se aproba cu majoritatea parlamentarilor prezenti.

 

CITITI SI: Senatul Romaniei il SCAPA pe Dan Sova de arestare. Sova: Mi-am inceput ziua la grupul de RUGACIUNE. Va rog sa ma lasati sa ma apar ca un om LIBER

 

Gorghiu considera ca blocarea arestarii lui Dan Sova e "o sfidare a romanilor, a justitiei, a statului de drept", afirmand ca "PSD si Victor Ponta  au orchestrat, in dispret total fata de cetatenii Romaniei, o piesa noua, de natura procedurala, cu aceeasi intentie: blocarea justitiei."  


"E inca o lectie prin care Victor Ponta ne arata ca nu vom fi niciodata, nici noi, nici romanii, egalii PSD", se arata in comunicatul transmis de PNL.
 

Gorghiu mai afirma ca "singura diferenta intre votul in cazul dlui Sova si al dlui Valcov este ca cel din urma a ales o cale demna".

 

PNL cere alegeri anticipate "pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014".

 

Senatul Romaniei a votat impotriva arestarii preventive a lui Dan Sova. Au fost 151 de voturi exprimate, din care 79 pentru, 67 contra si 5 voturi anulate. Sova nu poate fi arestat pentru ca votul nu a intrunit majoritatea calificata necesara.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22