PNL va contesta la Curtea Constitutionala procedura in cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Sova : Niciodata nu s-a reluat votul

P.c. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Mario Oprea, senator PNL, a anuntat, ca PNL va contesta la CCR procedura prin care s-a votat la Senat cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova. Oprea a precizat ca votul fusese dat si nu mai trebuia reluat ci doar reinterpretat, relateaza ziare.com


"Vom depune contestatie pentru ca nu este normal, sa se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din pacate, constiinta senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie pana pe 2 iunie. Atunci mai multi au votat pentru aceasta cerere, acum mai putini, dar, dupa cum ati vazut, au votat si in alte grupuri, nu numai de la PNL", a declarat senatorul liberal Mario Oprea, dupa terminarea sedintei in plen.


"Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura in sine, asa cum s-a spus astazi in plen nu era aceasta cea care trebuia urmata, anume sa se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodata nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, cream un haos in Senat, de cate ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru ca va invoca exemplul de astazi, cand s-a reluat votul, pe motiv ca plenul este suveran", a declarat senatorul liberal.

 

CITITI SI: LIVE: Senatul l-a SCAPAT a doua oara pe Dan Sova de arestare. A respins cererea DNA

 

"Curtea Constitutionala va decide daca acest lucru respecta prevederile constitutionale. Noi suntem convinsi ca a fost acel vot care le convenea", a mai spus Oprea.
 

Tariceanu: PNL a devenit un partid bolsevic
 

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, ca este dreptul parlamentarilor de a contesta la CC procedura Senatului in cazul Sova: "Este dreptul parlamentarilor de a face contestatie la CC daca considera, dar pentru mine astazi a fost o experienta interesanta pentru ca, fiind in sala, am vazut un pic mai bine care este configuratia Senatului si a opiniilor, mai ales. Si aici, din pacate, sunt in fata unei constatari amare, triste. PNL a devenit un partid bolsevic, pentru care drepturile si libertatile individuale nu valoreaza mare lucru, dar in schimb vad ca apreciaza foarte mult catusele", a declarat Tariceanu.
 

Dan Sova a scapat a doua oara de arest, majoritatea senatorilor votand impotriva cererii DNA: 72 de voturi au fost "contra" si 66 "pentru" cerere.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22