PNL va depune moțiunea pe 27 septembrie. Au semnat USR, PMP, UDMR, Pro România și minorități

Laurentiu Gheorghe | 18.09.2019

Zilele următoare, liberalii vor negocia cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a obține și semnăturile parlamentarilor din ALDE care i-au rămas alături, scrie G4Media.ro, citând surse apropiate negocierilor.

Pe aceeași temă

Conform surselor citate, moțiunea de cenzură a fost semnată de parlamentarii USR, PMP, UDMR și Pro România, dar și din partea minorităților naționale.

„Până în acest moment, avem strânse peste 210 semnături. Vom avea minimum 233 în momentul depunerii moțiunii”, a declarat unul dintre liderii PNL, citat de G4Media.ro.

În ultimele zile au apărut unele disensiuni în cadrul Opoziției, USR și PMP cerând urgentarea procedurilor pentru depunerea moțiunii, înainte ca social-democrații să își refacă majoritatea parlamentară prin racolarea de parlamentari de la ALDE. PNL și-a menținut însă poziția și a reiterat că vor mai întâi să vadă 233 de semnături pentru moțiune, pentru a o depune în Parlament.

Liderul USR a insistat ca moțiunea să fie depusă și dacă sunt strânse numărul minim de semnături, înainte de se fi ajuns la 233 de semnături necesare trecerii moțiunii.

„Este un obiectiv şi un deziderat să avem 233 de semnături, dar este, din punctul nostru de vedere, mai important să depunem moţiunea cât mai degrabă, să nu mai dăm timp doamnei Dăncilă. Vedem că recuperează acum cărămidă cu cărămidă din ruinele ALDE şi, dacă ne uităm la experienţa moţiunilor anterioare, vă aduceţi aminte episodul când în PSD era criza cu Tudose şi Stănescu atunci am depus moţiunea după ce lucrurile se liniştiseră şi rezultatul a fost cel pe care îl cunoaştem”, a afirmat Barna, la Parlament.

La rândul lor, cei de la PMP au anunțat încă de ieri că au transmis liberalilor semnăturile pentru moțiunea de cenzură și au făcut și ei apel pentru urgentarea demersului, susţinând că nu trebuie ratată „tragerea glonţului de aur” care să ducă la căderea guvernului PSD.

„PMP susţine fără nicio rezervă moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Naţional Liberal, în acest sens au avut loc discuţii între conducerea Partidului Mişcarea Populară, reprezentată de preşedintele Eugen Tomac, şi conducerea PNL, reprezentată de preşedintele Orban. Din punctul de vedere al Partidului Mişcarea Populară, toate lucrurile sunt în ordine, în sensul că am transmis lista cu semnături ale tuturor colegilor deputaţi şi senatori şi ne-am asigurat că vor fi prezenţi atunci când în Parlament se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură. Tot din punctul nostru de vedere, spunem clar că nu avem dreptul să ratăm această şansă, această ocazie, nu avem dreptul să ratăm tragerea glonţului de aur care să ducă guvernul PSD în istorie, pentru că este absolut necesar ca această moţiune de cenzură să treacă”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

Victor Ponta a anunțat miercuri că și parlamentarii Pro România au semnat moțiunea de cenzură, deși nu sunt de acord cu textul ei, conceput de PNL.

„O sa votăm moțiunea din motivele noastre. Textul PNL nu ne interesează și nu îl susținem. Am strâns semnături pentru că premierul Viorica Dăncilă nu a venit cu restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat, miercuri, Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22