PNL va sesiza CCR procedura de selecție și numire a conducerii ASF, devenită „o anexă PSD”

Redactia | 15.11.2018

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a anunțat, joi, că liberalii vor ataca la CCR procedura în care s-a făcut selecția și numirea ASF, pe care o denumește o anexă a PSD.

Pe aceeași temă

"Bag-o si pe asta in valiza, Liviule! Mitocania a devenit politica de partid la PSD. Este clar ca proprietari degetelor aratate prin Parlament sunt un accident al democratiei. Degetul mijlociu al lui PSDragnea! PSD-ul imparte mitocania in doua. Cea clasica, grobiana de inspiratie Dragnea-nista care produce aplauze in PSD si greata in restul societatii.

Si cealalata... despre care vreau sa vorbesc astazi, mitocania institutionala. Mult mai periculoasa si mai perversa, in opinia mea. Pentru mitocania grobiana am dezvoltat anticorpi. Intorci capul si pleci mai departe", a scris Florin Citu, joi pe Facebook, dupa ce plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, numirea la sefia ASF a actualului presedinte al institutie, Leonardo Badea.

Liberalul a adaugat ca modul de numire a sefiei ASF este "o mitocanie institutionala" pe care a mai intalnit-o si la alegere conducerilor CCR sau CEC.

"Pentru mitocania institutionala acum cautam solutii! Recunosc, acest tip de mitocanie imi genereaza o dorinta de revolta si de a schimba lucrurile imediat. Aceasta mitocania institutionala am vazut-o cand au fost alese conducerile CCR, CC, CEC, toate companiile de stat, eliminarea OUG 109 si cel mai recent la ASF.

Conducerea ASF numita acum doua zile nu indeplineste conditiile de profesionalism si experienta cerute de lege. PSD a transformat si ASF intr-o anexa PSD. PNL va ataca la CCR procedura de selectie si numire a conducerii ASF! Acum aveti explicatia pentru care PSD amana acest proces de selectie de cateva saptamanii. Ar mai fi fost inca bila neagra in raportul MCV", a conchis Citu.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senat a votat, miercuri, numirea in functia de presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara pe actualul presedinte al institutiei, Leonardo Badea. In functia de prim-vicepresedinte al ASF a fost votata Elena Doina Dascalu.

Candidaturile pentru ASF ar fi trebuit sa se desfasoare saptamana trecuta. Liderul PSD, Liviu Dragnea a precizat, martea trecuta, ca audierile pentru sefia ASF au fost amanate, dupa ce, cu o seara in urma, a spus ca liderii partidului au ridicat o "problema umana", respectiv ca lui Leonardo Badea i-a fost promis ca va primi un nou mandat in fruntea institutiei.

"Eu aseara le-am spus colegilor ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi colegii mei au ridicat o problema umana, in sensul ca lui Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura pentru ASF, anul trecut, renuntand la functia de parlamentar, dandu-i-se asigurari pentru un nou mandat. Vom mai avea o discutie maine dimineata, dar intr-adevar e o situatie delicata", a declarat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22