Podolyak: România ar trebui să doboare dronele și rachetele rusești care se apropie de graniță

Redactia | 08.09.2023

Ucraina sugerează că România ar putea să doboare dronele și rachetele rusești „pe o anumită rază” dincolo de graniță, a declarat Mihailo Podolyak, unul din consilierii lui Zelenski.

Pe aceeași temă

România ar trebui să decidă să doboare rachetele și dronele rusești care se apropie de granițele sale „pe o anumită rază”, a spus Mihailo Podolyak, unul dintre consilierii de bază ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Declarația lui Podolyak, una dintre cele mai vizibile figuri ale Kievului, vine după ce la începutul acestei săptămâni o dronă rusească a căzut pe malul românesc al Dunării.

„Desigur, nimeni nu se așteaptă ca NATO să invoce articolul 5 și să intre în război cu Rusia din cauza unei tinichele căzute pe un câmp românesc. Nu este cazul. Rusia își permite să folosească spațiul aerian al României și al altor vecini pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei pentru un singur motiv. Pentru că există tăcere”, a scris Podolyak pe contul său de Twitter.

„Poate că merită să articulezi mai ferm inadmisibilitatea de a încălca propriul spațiu aerian? De exemplu, prin declararea disponibilității de a doborî aceste rachete și drone pe o anumită rază pentru a-ți proteja granițele”, a continuat el.

„În cele din urmă, punctul cheie este că este necesar să ajutăm Ucraina cât mai curând posibil cu sisteme suplimentare de apărare aeriană, să le desfășurăm în zonele de frontieră. Acest lucru va crește semnificativ securitatea țărilor care se învecinează cu Ucraina și va limita capacitățile speculative și provocatoare ale Rusiei. Este nevoie de acțiuni simple, nu de «tăcerea mieilor»...”, a mai spus Podolyak.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22