Polițiştii protestează în fața MAI: Acuză discriminări salariale şi scandează - Hoții! VIDEO

E.b. | 16.03.2017

Circa 1.000 de polițiști protestează, joi dimineață, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, acuzând discriminările salariale în raport cu alte categorii de bugetari.

Pe aceeași temă

 
 

 

"Polițiștii trebuie să primească aceleași drepturi ca și ceilalți bugetari. Este singura noastră revendicare. Trăim o umilință greu de descris în cuvinte. Nu am crezut vreodată că vom trăi astfel de momente. Cei care ne conduc destinele trebuie să înțeleagă că și noi suntem bugetari, funcționari publici, cu statut special, iar acest statut special trebuie să se simtă și la salariu și în buzunarul polițiștilor.

 

Lucrurile sunt foarte simple. Așa cum tuturor bugetarilor le este garantat salariul minim pe economie, 1.450 de lei, este normal, corect și firesc ca și polițiștii să primească 1.450 de lei salariu minim, salariu de funcție, de la care să se socotească toate drepturile aferente. Este o mare discriminare între polițiști și celelalte categorii bugetare", a declarat Marius Bărbulescu, președintele Sindicatului Polițiștilor Mihai Viteazul, conform Agerpres.

 

 

Printre scandările lor s-a auzit și „Hoții! Hoții!”. Ei au ținut și un moment de reculegere pentru colegii lor căzuți la datori, conform Digi24

 

 

 

 

Sindicatele susțin că au fost efectuate calcule în mod eronat prin introducerea unor sporuri în salarii în condițiile în care aceste sporuri ar fi trebuit plătite separat plecând de la nivelul salariului minim.

 

"La ora actuală, într-adevăr, cel mai mic salariu este 1.450 lei, dar nu este salariul real. Au fost făcute calcule grosolane. Au fost introduse sporuri în salarii. Sporurile trebuie plătite separat, plecând de la nivelul salariului minim, 1.450, la care se adăugă toate sporurile, conform legii. Singurele sporuri care se acordă corect acum sunt sporurile de noapte și weekend-urile. Vorbim de adevăratele sporuri, sporuri de vechime, fidelitate, confidențialitate și restul sporurilor", a precizat Ștefan Done, președintele Biroului Teritorial SNAP Brăila, citat de Agerpres.

 

De asemenea, sindicaliștii din poliție subliniază faptul că nu cer nimic în plus față de ceilalți bugetari.

 

Sindicatele sunt așteptate la discuții la Ministerul de Interne de la ora 12:30. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22