Politicienii penali nu au fost invitati la receptia de Ziua Europei. Cu exceptii

Dora Vulcan | 09.05.2016

Administratia Prezidentiala nu a invitat la receptia de Ziua Europei de anul acesta persoane cu probleme penale, potrivit unor surse oficiale.

Pe aceeași temă

 

 

Din acest motiv, pe lista invitatilor nu s-au regasit fostul premier Victor Ponta sau liderul PSD, Liviu Dragnea, informeaza News.ro, citat de ziare.com.Chiar daca sunt urmariti penal, fostii presedinti Traian Basescu si Ion Iliescu au fost invitati la receptie. Presedintia i-a retras invitatia deputatului Bogdan Diaconu, presedinte al PRU, de a participa la receptia organizata la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei

 
"In lumina ultimelor sale declaratii si actiuni, Administratia Prezidentiala a decis retragerea invitatiei", transmite institutia, intr-un raspuns oferit News.ro.

Invitatia i-a fost adresata lui Bogdan Diaconu in calitatea sa de parlamentar.

Liderul Partidului Romania Unita a comentat decizia pe facebook, criticandu-l pe presedintele Klaus Iohannis: "Iohannis crede că e pe moșia lui de baron neamț la Cotroceni și mi-a retras invitația de ziua Europei! Pentru mine, ziua Europei e zi de doliu, eu sărbătoresc doar Ziua Independenței României, cea câștigată cu sânge acum 139 de ani, pe care însă ne-am pierdut-o din cauza unor vasali ca Iohannis! Haideți să ne recâștigăm Independența!"

 

Dragnea: "Nu am primit invitaţie. Sunt foarte trist pentru asta. (...) Ăsta este modul cum înţelege preşedintele să administreze funcţia. E problema dumnealui şi a administraţiei, chiar mă interesează foarte puţin" 

 

Dupa condamnarea sa de Inalta Curte la doi ani cu suspendare in dosarul referendumului din 2012, Iohannis i-a recomandat lui Liviu Dragnea să se retragă din funcţiile deţinute, ca urmare a condamnării.

 

La receptia de luni seara nu au fost invitati nici fostul vicepremier Gabriel Oprea si nici liberalul Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22