Polițist antrenor, în arest la domiciliu după ce a încercat să violeze două eleve de 12 și 17 ani

Dora Vulcan | 23.08.2019

Agentul de poliție din Sibiu a fost arestat la domiciliu după ce împotriva sa a început o anchetă pentru agresarea sexuală a două fete de 12 și 17 ani. Una din fete e campioană națională la box.

Pe aceeași temă

Antrenate de agentul de poliție, care în timpul liber era instructor sportiv, fetele au prins curaj să vorbească după ce s-au mutat la altă sală de sport, unde antrenorul era tot agent de poliție.

De altfel, noul antrenor al fetelor a și fost cel care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un agent de poliție din sistemul de ordine și siguranță publică ar fi săvârșit infracțiuni cu privire la viața sexuală, adică ar fi încercat să le violeze pe cele două fete.

Polițistul agresor a fost plasat joi în arest la domiciliu și suspendat din poliție.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, poliţistul, instructor de box la o asociație sportivă, le-ar fi atins pe fete, în timpul antrenamentelor, pe picioare, fese şi sâni, fără consimţământul lor.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2018, poliţistul a mers cu fata de 12 ani la Bucureşti, pentru antrenamente la lotul naţional feminin de box, având în vedere că fata era de două ori campioană naţională la box şi dorea să facă sport de performanţă.

„Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în luna februarie 2019, antrenorul a fost la Bucureşti şi cu fata de 17 ani, unde aceasta urma să susţină o demonstraţie sportivă.

„Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Poliţistul a fost reţinut miercuri pentru 24 ore dar judecătorii au refuzat cererea procurorilor care au cerut arestarea sa pentru 30 de zile și i-au dat arest la domiciliu.

Agentul de poliţie este cercetat pentru tentativă de viol în cazul fetei de 12 ani şi de agresiune sexuală în cazul fetei de 17 ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22