Politistii de la Serviciul Omoruri ridica documente de la Spitalul de Arsi din Capitala

Dora Vulcan | 14.07.2016

Politia Capitalei desfasoara cercetari la Spitalul de Arsi in legatura cu cele doua cazuri de morti suspecte inregistrate in ultima perioada, respectiv pacientul cu viermi in rani si femeia careia i s-a facut o transfuzie gresita, iar joi o echipa de politisti de la Serviciul Omoruri ridica documente de la unitatea medicala, informeaza News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

"In ambele cazuri se efectueaza cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Urmeaza sa se stabileasca in ce conditii s-a produs decesul celor doua persoane. In prezent se efectueaza activitati de cercetare pentru stabilirea datelor concrete atat privind transfuzia, cat si igienizarea, cu sprijinul autoritatilor competente. S-a dispus ridicarea documentelor medicale necesare in cauza. Urmeaza sa fie audiat personalul medical si auxiliar implicat in cele doua cauze", au declarat surse apropiate anchetei pentru News.ro.

 

Calendarul audierilor va fi stabilit de procuror in perioada imediat urmatoare.

 

Cu privire la cazul pacientului de 77 de ani sosit cu arsuri la Spitalul de Arsi, care a fost filmat in timp ce avea viermi in spatele urechii, politistii vor verifica ce reglementari privind igiena in spitale au fost stabilite si daca au fost incalcate. De asemenea, urmeaza ca, la finalizarea raportului de necropsie, sa se stabileasca daca exista vreo legatura de cauzalitate intre moartea pacientului si contaminarea ranilor cu larve.

 

Legat de cazul femeii de 68 de ani careia i s-a administrat o transfuzie cu o grupa gresita de sange, principala ipoteza de lucru a anchetatorilor este ca, in spital, pacientei i s-a determinat gresit grupa de sange. Si in acest caz urmeaza ca anchetatorii, in baza documentelor medico-legale sa determine daca accidentul de transfuzionare are legatura sau nu cu decesul pacientei.

 

"Este un dosar in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Urmeaza ca procurorul de caz, in functie de probele pe care le are, sa cheme la audieri pe cei responsabili", a spus procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar.

 

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta in cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala care avea o rana invadata de viermi, un medic transmitand imaginile jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor.

 

Politistii de la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei au mers joi la Spitalul de Arsi pentru a ridica mai documente legate de barbatul care avea larve intr-o rana din spatele urechii si care a decedat. Anchetatorii vorbesc cu reprezentantii spitalului, cu medici si cu asistente care pot da informatii despre acest caz.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22