Politistii revendica si ei majorari salariale

Fara Autor | 18.08.2015

Pe aceeași temă

După ce premierul Victor Ponta a anunțat marți o majorare a salariilor medicilor cu 25%, începând cu 1 octombrie, și dublarea lor în doi ani, au urmat profesorii care au cerut un tratament similar, iar apoi au venit și polițiștii, motivând că cele trei categorii profesionale sunt pilonii societății.

 

"Dorim același procent și aceleasi etape de majorare. Nu vrem să intrăm in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Mâine (miercuri - n. red.), la ora 9.00, are loc o întâlnire pe această temă. Am luat legătura cu ministerul de Interne. Văzând această precipitare a evenimentelor, sigur că și noi solicităm același lucru. Și ni se pare normal și pentru educație. Suntem pilonii de baza în statul român - sănătate, siguranță, educație. Solicităm o mărire de 70% a salariilor polițiștilor", a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, citat de România Tv.

 

"În momentul ăsta, sistemul de siguranță publică este subdimensionat. Polițiștii acumulează, mai ales în mediul rural, sute de ore de muncă supilmentară. Imaginați-vă cât efort se concentrează pe acești oameni. (...) Trebuie să se înțeleagă că un polițist cu un salariu mic va genera corupție, va genera nesiguranță. Nu negociem pe principii de forță, analizăm problemele economice și încercăm să gasim soluții", a mai declarat președintele SNPPC.

 

După majorările salariale de 25% aprobate pentru medici, sindicatele din Educație solicită o întâlnire cu premierul pentru a negocia creșterea veniturilor din domeniu, începând tot cu octombrie, anunță B1 TV.

 

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, președintele sindicatului "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că "așteptăm ca printr-o ordonanță de urgență să se rezolve situația și în sistemul de învățământ".

 

Nistor a subliniat că "sperăm că nu este nevoie de o mobilizare pe Facebook", și solicită accelerarea negocierilor pe legea salarizării astfel încât măsura să fie aplicată tot de la 1 octombrie.

 

Președintele "Spiru Haret" nu a prezentat niciun procent al creșterii, precizând că aceste lucruri se pot discuta cu reprezentanții guvernului.

 

Însă, liderul de sindicat a subliniat că "orice întârziere vis-a-vis de investiția în resursa umană va crea efecte negative".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22