Polonia si Olanda vor sa infiinteze un post tv in limba rusa, pentru a combate propaganda Kremlinului

P.c. | 21.07.2015

Pe aceeași temă

Reprezentanti ai Poloniei si Olandei au anuntat recent ca cele doua tari vor coopera pentru infiintarea unui post TV in limba rusa, la fel ca si a unui radio si a unui website, pentru a combate propaganda rusa. Potrivit Radio Polonia, canalul TV ar urma sa fie pe deplin functional intr-un an si se va adresa in special rusilor si minoritatilor de limba rusa din tarile est-europene. Cele doua tari se bazeaza pe implicarea altor state membre UE in acest proiect, relateaza Hotnews.

 

Ministrul polonez de Externe, Grzegorz Schetyna, a spus ca "va fi ceva ce va impune informatia corecta si echilibrata, in locul limbajului propagandei si agresiunii".


EUObserver il citeaza pe ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, potrivit caruia proiectul va oferi media si social media de limba rusa instrumentele necesare pentru a lucra "pe baza unei informari obiective, cu prezentarea diferitelor puncte de vedere".
 

Potrivit ministrului polonez, citat de aceeasi sursa, Varsovia va gazdui o conferinta a donatorilor, in septembrie, pentru a strange fondurile necesare, iar Haga va gazdui ulterior o alta reuniune pe aceasta tema.
 

EUObserver noteaza ca proiectul s-a nascut in urma unui studiu finantat de Olanda si realizat de institutul European Endowment for Democracy, pe tema combaterii propagandei ruse.  Olanda a comandat studiul EED in urma dezastrului MH17 de anul trecut. De atunci, liderii europeni au decis infiintarea unei celule de comunicatii, numita East StratComTeam, ce reuneste experti din Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Letonia si Marea Britanie si care urmeaza sa identifice si sa corecteze informatiile false propagate de media ruse. Grupul de experti nu si-a inceput inca activitatea, dupa cum noteaza EUObserver.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22