Ponta a avut ideea scrutinului universal la PSD. Dragnea: Nu e pentru cine se pregateste

I. P. | 12.10.2015

Liviu Dragnea a declarat, luni seara, că ideea scrutinului universal pentru alegerea președintelui în partid i-a aparţinut lui Victor Ponta, însă nu a fost "pentru cine se pregăteşte", scrie Mediafax.

Pe aceeași temă

Întrebat cum a fost trecerea de la un preşedinte al PSD care ţine cu echipa Steaua (Victor Ponta), la un "rapidist" (Liviu Drangea), liderul interimar al PSD a replicat: "Dacă vreţi să rămânem în registrul acesta, atunci gândiţi-vă că preşedintele stelist a avut câteva mii de voturi, preşedintele rapidist are câteva sute de mii de voturi".

 

"A fost ideea lui Victor cu acest scrutin universal, dar nu e pentru cine se pregăteşte", a precizat Dragnea, citat de Mediafax.

 

Liviu Dragnea a anuntat duminca seara, intr-o declaratie de presa, ca este noul presedinte al PSD. La scrutin au participat 81,23% dintre membrii PSD, adica 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699. Au votat împotriva lui Dragnea peste 10.000 de membri.

 

Dragnea a transmis ca va incerca sa nu repete "greselile" trecutului si sa evite"compromisurile care au macinat" partidul. El a vorbit despre noul proiect al PSD, precizand ca vrea sa transforme acest PSD in primul partid modern din România.

 

Dragnea le-a raspuns si celor care au spus ca aceste alegeri nu au nicio miza de vreme ce el este singurul candidat. "Chiar daca parea ca acest scrutin nu ar avea miza, miza a fost de fapt dorinta de a transmite colegilor nostri un mesaj. Dupa acest vot de astazi simt o uriasa responsabilitate, pe de o parte simt o obligatie de a nu mai face greselile care s-au facut in acest partid, de a nu mai face compromisuri care au macinat acest partid, de a face tot ce-mi sta in putinta ca acest partid sa fie stanga romaneasca", transmite ziare.com

 

Despre o eventuala schimbare a premierului

 

Intrebat dacă va negocia cu Klaus Iohannis schimbarea premierului, Liviu Dragnea a spus ca va vorbi despre acest subiect doar dacă apar "solicitări" sau "invitaţii" pe această temă, ceea ce nu s-a întâmplat. "Voi vorbi despre asta dacă se întâmplă, dacă apar solicitări, dacă apare vreo invitaţie. Nu s-a schimbat foarte mult poziţia mea sau nu avea de ce se să schimbe după acest vot. Tot ce am avut de spus pe acest subiect am spus public, fără ezitare şi destul de clar", a spus Dragnea.

 

Despre alegerea presedintilor de organizatie

 

Dragnea a anuntat ca la sedinta Comitetului Executiv National de luni va propune ca in Statut sa se introduca o prevedere potrivit careia presedintii de organizatie sa fie alesi de toti membrii organizatiei respective, asa cum presedintele partidului este ales de toti membrii formatiunii politice.  "Mâine (luni - n.red., la sedinta Comitetului Executiv Naţional) vom stabili care sunt funcţiile pentru care colegii mei pot să-şi depună candidaturile, respectiv preşedinte executiv, vicepreşedinţi şi celelalte funcţii. Sper ca la Congres să fie o competiţie corectă, sper ca după Congres tot partidul să înceapă să se organizeze pentru alegerile locale. Voi propune colegilor mei ca în noul Statut, aşa cum preşedintele partidului este ales de către toţi membrii din ţară, fiecare preşedinte de organizaţie să fie ales de toţi membrii din organizaţie", a spus Dragnea, conform Hotnews.

 

CITITI SI: Candidatul Liviu Dragnea: Alegerile acestea pot fi un inceput de drum nou pentru PSD

 

El a adăugat că va propune de asemenea să le ceară colegilor din CExN să fie de acord ca pentru alegerile locale lista de consilieri locali să fie validată sau invalidată de către cetăţeni printr-o consultare populară largă. "Vreau să le mulţumesc colegilor care au început distribuirea de chestionare, deja până la această oră s-au încărcat în sistemul online peste 55.000 de răspunsuri la chestionare. Sunt răspunsuri foarte interesante", a precizat Liviu Dragnea. 

 

Noul lider PSD a mai spus ca "Vreau să transmit un gând bun, un gând de prietenie şi respect pentru fiecare membru PSD care s-a prezentat la vot astăzi (duminică - n.r.), chiar dacă a fost o zi grea, o zi cu vreme foarte urâtă, dar au arătat tuturor, mi-au arătat şi mie şi tuturor celorlalţi colegi că pentru ei a fost importantă această acţiune, au venit încrezători la acest vot, au venit să îşi exprime speranţa într-un nou proiect politic. Vreau să le transmit ceva atât lor, colegilor mei de partid, pentru care le mulţumesc, cât şi celor care nu sunt membri în partid şi care cu câteva excepţii de câteva zile îşi exprimă suspiciunea faţă de acţiunile mele şi ale partidului din perioada următoare. Vreau să îi asigur pe toţi că nu voi avea nicio ezitare în a duce la capăt toate angajamentele pe care mi le-am luat în ultima perioadă, toate acţiunile de care am pomenit în ultima perioadă chiar dacă s-ar putea ca la un anumit moment unele acţiuni să producă supărare sau chiar să poată să fie dureroase pentru unii dintre noi."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22