Ponta are o relație ”foarte rea” cu Orban și pozează în soț protector, mistificând realitatea

Redactia | 12.02.2020

Ponta mistifică realitatea și pozează în soț protector spunând că are o relație ”foarte rea” cu Ludovic Orban pentru că acesta a făcut o plângere la ANI împotriva soției sale, Daciana Sârbu.

Pe aceeași temă

De fapt, Orban, pe vremea aceea vicepreședinte PNL, a sesizat ANI în 2014 împotriva premierului Victor Ponta, candidat la președinția României, pentru că nu declarase toate cele șapte case în declarația de avere, printre care și achizionarea de fiecare dintre soți, plus socrul Sârbu, a trei apartamente de lux de la personaje implicate în transfer de șpăgi prin offshore-uri, printre care și Dumitru Nicolae (NIRO).

Victor Ponta spune că are o relație ”foarte rea” cu Ludovic Orban după ce acesta a făcut plângere penală împotriva soției sale, Daciana Sârbu, pentru conflict de interese, pe vremea când Ponta era premier.

”Relația personală cu Ludovic Orban? Foarte rea! Din cauza unor lucruri care nu țin de politică. E ceva vechi... Eu am considerat că politica se face între politicieni. Domnul Orban a depus o plângere penală soției mele, aiurea, cum face el lucrurile de 30 de ani”, a declarat Victor Ponta, la Digi 24, întrebat de Cosmin Prelipceanu care este relația sa cu Ludovic Orban.

„Vedeți, toată lumea spune că e nevoie de oameni noi în politică. Orban cred ca e cel mai vechi în politică. E mai vechi decât Băsescu și face lucrurile vechi, așa... urât, murdar”, a continuat liderul Pro România.

„Mă rog, nu discutăm de persoana Orban. Suntem obligați, ca oameni politici, să stăm de vorbă”, a mai adăugat Ponta.

În octombrie 2014, pe vremea când Orban era vicepreședinte PNL iar Ponta premier, Ludovic Orban a anuntat în fața ANI că a depus o sesizare împotriva premierului Victor Ponta și a soției sale pentru că nu au declarat că au împreună șapte case.

„Vreau să-i dau jos masca lui Victor Ponta, care este parte la putregaiului din PSD. Victor Ponta este putred şi de bogat, dar şi de corupţie. Aproape nu există mare afacere de corupţie cu care Victor Ponta să nu aibă legătură”, declara Orban în urmă cu șase ani.

"Sesizez oficial incalcarea flagranta de catre prim-ministrul Victor Ponta a legislatiei privind integritatea in exercitarea functii publice. Este vorba despre declaratia de avere depusa de Victor Ponta in care, din 2010, de la aparitia Legii 176/2010, omite in mod intentionat sa treaca bunurile sotiei, fiind vorba despre Daciana Sarbu, sotia domnului Ponta, europarlamentar PSD. Reprezinta o incalcare grava a Legii 176, articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei publice de a completa declaratia de avere incluzand bunurile sotiei si ale copiilor aflati in intretinere", a sustinut Orban.

De asemenea, Orban l-a acuzat pe Ponta de fals în declarații. înscris în cursa prezidențială la acel moment.

Orban a precizat ca a observat ca familia Ponta ar avea sapte case uitandu-se pe declaratia de avere a lui Victor Ponta si pe cea a Dacianei Sarbu. Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice prevede, la articolul 3, alieneat 2, ca declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului/sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere.

Purtător de cuvânt al candidatului la prezidențiale Victor Ponta, Gabriela Firea justifica lipsa consemnării caselor în declarațiile de avere ale lui Ponta și soției, prin faptul că bunurile au fost dobândite înainte de căsătorie, fiind ”proprietăți individuale”.

Site-ul investigatiicenzurate scria la acea vreme despre faptul că Victor Ponta ar avea trei apartamente de lux de la la personajele implicate în transfer de șpăgi prin offshore-uri, printre care și Dumitru Nicolae (NIRO).

În ianuarie 2007, Daciana Sarbu, căsătorită cu Victor Ponta semna un precontract de vanzare-cumparare cu "Central Residential Park S.A.", unde actionar majoritar era "NIRO '95 Impex" (firma lui Nicolae Dumitru, patronul imperiului comricial al Dragonului Roșu), iar in 20 decembrie 2007 cumpara cu 766.000 RON un apartament de lux de 167 mp în acel cartier.

În 2009, clujeanul Ilie Sârbu, tatăl Dacianei, fost parlamentar PSD, achiziționa un apartament de lux în cartierul de lux bucureștean ”Central Residential Park".

În 2012, cu doua luni înainte să fie numit șef al guvernului, Victor Ponta a achizitionat încă un apartament de lux în același cartier.

Ultimul dintre apartamente, Ponta nu si l-a cumparat direct de la dezvoltatorul cartierului, ci dupa ce mai intai acesta a fost trecut prin firma "G&F Real Estate and Constructions SRL", conform datelor de la ANCPI si de la Arhiva Garantiilor Mobiliare. Nimic neobisnuit.

Doar ca "G&F" este o firma cu actionariat obscur, fiind detinuta din momentul infiintarii (in 2006), pana cu 9 luni inainte de trecerea aparatamentului in proprietatea presedintelui PSD, de un off-shore cu actionariat "otal opac" din Panama, numit "Sthemko Holding INC", potrivit site-ului Investigatii Cenzurate.


Foto Digi 24

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22