Ponta, conciliant dupa intalnirea cu Iohannis: Deschidere totala pentru dialog si respect

Tudor Despina | 27.10.2015

Relatia “institutional complexa” dintre presedinte si premier pare sa oscileze in ce priveste discursul public. De la invective, Victor Ponta a trecut astazi la un ton conciliant.

Pe aceeași temă

 

Domnul Ponta e foarte belicos in ultima vreme si impresia mea e ca prin aceasta atitudine crede ca oamenii uita faptul ca e judecat penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani”, a spus Iohannis, luni seara, intr-o conferinta de presa de la Palatul Cotroceni.

 

Reactia sefului statului a venit ca raspuns la criticile aduse de premier, Victor Ponta spunand ca Iohannis merge la Bruxelles “ca surda la hora”.

 

In ce priveste relatia dintre presedinte si un guvern condus de un premier judecat caruia i-a cerut demisia si un vicepremier caruia, de asemenea, i-a cerut sa plece din functie, Iohannis a caracterizat-o ca fiind “institutional complexa”.

 

Astazi, cei doi s-au intalnit pentru a discuta chestiunea refugiatilor si pregatirile la nivel de tara in acest sens: “In cadrul intalnirii, cei doi oficiali au abordat si alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de executia bugetara”, arata Administratia Prezidentiala.

 

In plus, presedintele si premierul au analizat si nevoia de eficientizare a “schimbului de informatii intre state”.

 

La scurt timp dupa finalizarea intalnirii, Victor Ponta si-a schimbat tonul, devenind conciliant: “deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare Guvern-Presedinte pentru bunul mers al Romaniei”, a scris premierul pe Twitter.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22